“Ursul carpatin”, din nou priponit! Luptătorul sucevean, ridicat de poliţişti la eliberarea din puşcărie

luptator.png

Luptator, Ghita Ignat, inchisoare, "Ursul carpatin"
Ghiţă Ignat a dat iarasi de belele
Foto: Facebook / Ursul carpatin

N-a apucat să se bucure de liberare! Lupătorul sucevean Ghiţă Ignat a stat mai bine de doi ani şi jumătate în Penitenciarul Botoşani, unde a executat o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru fraude cu carduri bancare. În momentul în care se pregătea să părăsească închisoarea, Ignat a fost luat pe sus de poliţişti şi dus în arest, în baza unui mandat european emis de autorităţile din Marea Britanie.

Zis “Ursul carpatin”, Ghiţă Ignat e acuzat că în 2007 a răpit şi a bătut de două ori un englez, care îi datora o sumă mare de bani unui arab. Luptătorul va afla în zilele următoare dacă magistraţii de la Curtea de Apel Suceava vor aproba sau nu extrădarea sa în Marea Britanie.

Luptător în stilul MMA (Mixed Martial Arts, adică Arte Marţiale Mixte), el a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava, în 2015, la patru ani de închisoare cu executare, după ce împreună cu mai mulţi indivizi a furat 165.000 de dolari australieni din conturilor unor britanici ale căror carduri au fost clonate într-un chioşc din Bazarul sucevean.

Au furat 149.000 de dolari australieni

Suceveanul a fost acuzat că în 2010 a constituit, împreună cu Sergiu Nicolae Ceauşu, Ovidiu Ionuţ Tilea şi Cătălin Zamfirescu. Membrii reţelei au obţinut venituri ilicite din efectuarea de retrageri frauduloase de numerar de la ATM-uri din Australia, Malaezia şi Anglia, ca urmare a obţinerii datelor de carduri bancare prin metoda skimming practicată pe teritoriul Australiei. Astfel, Ghiţă Ignat şi Cătălin Zamfirescu au efectuat retrageri frauduloase de la ATM-uri situate pe teritoriul Australiei în perioada iunie – septembrie 2010, rezultând un prejudiciu de aproximativ 149.000 dolari australieni, iar complici ai lor au efectuat retrageri frauduloase din Anglia şi Malaezia, în sumă de 16.000 dolari australieni.

Ar fi bătut un englez în pădure

Deşi a fost condamnat la patru ani de închisoare în iunie 2015, Ignat  a obţinut eliberarea condiţionată, instanţa stabilind punerea sa în libertate, însă a fost săltat din nou de poliţişti pentru faptele sale de acum zece ani din Marea Britanie. Pe 3 decembrie 2012, autorităţile britanice emiseseră un mandat european de arestare pe numele lui Ghiţă Ignat, suspectat că în cursul anului 2008 ar fi săvârşit pe teritoriul acestui stat mai multe infracţiuni, cum ar fi: răpire, sechestrare, şantaj, vătămare corporală. Un englez ce datora o sumă destul de mare unui arab a fost sechestrat într-o maşină de Ghiţă Ignat, care l-a ameninţat cu bătaia dacă nu înapoiază datoria. „Ursul Carpatin” ar fi pătruns şi în locuinţa aceluiaşi englez, l-ar fi dus într-o pădure, l-ar fi legat de un copac şi l-ar fi bătut, deoarece tot nu înapoiase banii împrumutaţi.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Alin Simota, Dubai, inchisoare

    A ajuns după gratii! Alin Simota a decis să se întoarcă din Dubai şi s-a predat autorităţilor române, zilele trecute, şi a fost încarcerat. Afaceristul condamnat pentru conflict de interese şi instigare la abuz în serviciu şi judecat în alte trei dosare penale s-a aflat timp de un an şi jumătate pe lista urmăriţilor internaţionali, timp în care s-a aflat în Emiratele Arabe Unite.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1