Uraaa, s-a ieftinit benzina!

Ultima actualizare:

În sfârşit, şi o veste bună pentru şoferi. Crăciunul ne prinde cu preţurile cele mai mici la benzină din mai 2016 încoace. Tot mai multe benzinării din ţară au scăzut preţul carburantului sub 5 lei, pe fondul scăderii preţurilor la petrol pe plan mondial.

Preţul carburanţilor la pompă a ajuns la minimul acestui an, cel mai ieftin sortiment de benzină coborând sub 5 lei pe litru la Petrom. Ieftinirea vine după majorări succesive de preţ. Luna trecută, motorina a sărit de 6 lei pe litru, iar benzina s-a apropiat de acelaşi prag. Comparativ cu luna trecută, preţul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 9 procente, ceea ce înseamnă că un plin de 50 de litri costă astăzi cu 26 de lei mai puţin decât în urmă cu 30 de zile, informează digi24.ro.

Cea mai ieftină benzină se găseşte în Câmpulung, judeţul Argeş, cu 4,85 lei litru,urmat de Constanţa cu 4,88 lei litrul. În Capitală, cele mai multe staţii afişează preţuri în jurul valorii de 5 lei. Ieftinirile se datorează scăderii preţului internaţional al barilului de petrol: de la 86 de dolari - cât era în octombrie - la puţin peste 59 de dolari - cel mai coborât nivel din acest an.

“E pentru prima dată de când bag eu benzină să văd că staţiile PECo operează atât de repede o scădere a preţurilor. De câte ori se auzea că a scăzut iar preţul petrolului, la noi nu se întâmpla nici o minune. Acum e incredibil. Am fost şocat să văd că am câştigat aproape 30 de lei la plin”, ne-a spus Cătălin M. care punea ieri benzină la staţia Petrom Străuleşti. Aici un litru de benzină se vindea ieri cu 4,98 lei, iar alături, la LukOil, era 5,02 lei. Doar că “vecinii” aveau promoţie de weekend. Tot cu 5,02 lei/litru puteai pune benzină Ecto 98. 

“Cred că avem în continuare o şansă de ieftinire pe seama tendinţelor deja realizate în piaţă şi a unui decalaj natural”, a explicat pentru Digi24 Claudiu Cazacu, expert pieţe financiare. În acest moment, România se află pe locul al patrulea în Uniunea Europeană în topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria, Ungaria şi Polonia.

Taxă de poluare pentru toate maşinile

Una caldă, una rece! Şoferi, pregătiţi-vă că din ianuarie ar putea intra în vigoare noua taxă de poluare! Astfel, toţi şoferii vor plăti noua “contribuţie”, nu doar cei care au maşini mai vechi de 10 ani. Această taxă se va calcula în funcţie de vechime şi de capacitatea cilindrică şi se va plăti fie când efectuăm ITP-ul, fie în impozitul pe autoturism. De exemplu, o maşină Diesel, de 10 ani şi cu un motor puternic va putea plăti chiar şi 1.000 de lei anual.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net