10 judeţe sub "cod portocaliu"! Şi Europa e răvăşită de caniculă

spania.jpg

vremea meteo canicula spania
În estul Spaniei, temperaturile au urcat la peste 36 de grade

Informați-vă înainte de a pleca prin Europa! Valul de căldură din nordul Africii a toropit majoritatea țărilor din Europa. Este ”cod roșu” în mai multe state vecine, după ce temperaturile au urcat până la 37 de grade. În România, meteorologii ANM au prelungit și extins avertizarea ”cod portocaliu”.

UPDATE Avertizarea ”cod portocaliu” pentru țara noastră a fost prelungit pentru încă șapte județe, pe lângă cele deja aflate sub ”cod portocaliu”. Astfel, până mâine, va fi caniculă, cu temperaturi de până la 37 -38 de grade și în judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu

 

Aerul fierbinte din țara noastră a ajuns de mai multe zile prin vestul Europei. Valul de căldură staționează de mai multe zile la noi, dar și în multe alte țări de pe continent.

Este ”cod roșu” de caniculă în Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, iar în Italia, Serbia, Austria, Croația, Muntenegru, Slovenia este ”cod portocaliu”. În Germania, Bulgaria și estul Spaniei este avertizare ”cod calben”.

MAE informează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze aceste țări că meteorologii au prelungit avertizările până în 16 august.

eu-150811.gif

avertizare meteo harta canicula europa cod rosu cod portocaliu cod galben
Mai multe state din Europa sunt afectate de caniculă

La noi, meteorologii au prelungit până mâine avertizarea de ”cod portocaliu” pentru trei județe din vestul țării, Arad, Bihor, Satu Mare, unde temperaturile se mențin deosebit de ridicate, până la 38 de grade. Și în restul țării, este caniculă, cu temperaturi de 35 -37 de grade.

Având în vedere estimările pentru două săptămâni, al Centrului European de Prognoză, este posibil ca aceste avertizări să fie prelungite și la noi, până sâmbătă.

Abia pentru perioada 15 -18 august sunt condiții pentru averse de ploaie, dar slabe cantitativ, spun meteorologii ANM.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1