Un virus ca Ebola poate să ajungă în România în 12 ore

Epidemia de Ebola a ajuns în Europa

Epidemia de Ebola a ajuns în Europa

Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, a acordat un interviu pentru Agerpres, unde a precizat că România este cel puţin la fel de bine pregătită ca oricare alt stat occidental în ceea ce priveşte Ebola.

''Noi ne gândim cu cel puţin un pas sau doi înainte, urmărind harta microorganismelor la nivel mondial. În momentul de faţă nu mai există graniţe pentru microorganisme. Cine îşi imaginează că există graniţe se înşală. Un astfel de virus cum este Ebola poate să ajungă în România în 12 ore - cu tot cu stat prin aeroport, fie că se cheamă aeroportul Heathrow sau cel de la Paris sau cum s-o chema. Asta nu înseamnă însă că vom avea Ebola'', afirmă Adrian Streinu-Cercel, conform România TV.

Adrian Streinu-Cercel

Adrian Streinu-Cercel ebola
Adrian Streinu-Cercel
Foto: Adevărul

Ebola este o boală gravă, deseori mortală, cauzată de virusul cu același nume. Ea se transmite prin contactul direct cu sângele sau alte fluide corporale (de exemplu, salivă, urină, vomă, spermă) ale unor persoane infectate, aflate în viață sau decedate. Simptomele apar, de obicei, după o perioadă cuprinsă între 2 și 21 de zile de la expunerea la virus. Boala poate să debuteze brusc, cu febră, oboseală, pierderea poftei de mâncare, vomă, diaree, dureri abdominale, dureri de cap și dureri musculare sau poate să prezinte alte simptome nespecifice.
Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1