Un vapor construit la Galați, cel mai tare din lume în 2016

vapor1.jpg

Santierul Damen, Galati, nava
"Maersk Connector" poate lua la bord un echipaj de 90 de oameni
Foto: Damen Galaţi

Asta da performanţă! Trofeul „Offshore Support Ship 2017 Award”, decernat la gala industriei navale de la Londra, i-a revenit navei „Maersk Connector”, o navă construită la Șantierul naval „Damen” din Galați și lansată la apă în 2016.

Lovitură dată de Șantierul naval „Damen” din Galați, care a reușit să ia marele trofeu la Gala industriei mondiale de profil, desfăşurată la Londra, în februarie 2017. Premiul este echivalentul unui „Oscar” în domeniul construcției navale și a fost obținut pentru  o adevărată bijuterie tehnologică, lansată la apă în februarie 2016: „Maersk Connector”, o navă de tip Offshore Carrier DOC 8500, destinată flotei Maersk Supply Service.

„<<Maersk Connector >> este un exemplu strălucit de ceea ce putem realiza prin colaborare”, a declarat, la ceremonia de decernarea a premiilor, olandezul Remko Bouma, manager în cadrul grupului Damen.

Instalarea cablurilor submarine

Nava „Maersk Connector” este rezultatul unui parteneriat dintre Damen Shipyards Group şi două transnaţionale de mare succes: Maersk (cel mai mare trasportator pe apă din lume) şi Deep Ocean (cel mai important operator de transport de energie electrică pe sub ocenele planetei).

Nava „Maersk Connector” are 9.300 tdw, lungimea totală de 138,35 metri, lăţimea de 27,45 metri şi un pescaj de 6,25 metri. Poate lua la bord 90 de persoane, membri ai echipajului şi specialişti în instalarea cablurilor subacvatice.

Conducerea Damen Shipyards Group spune că producţia navelor din seria „Maersk Connector” a fost o provocare pentru constructorii gălăţeni, care s-au achitat foarte bine de misiune.

O altă navă performantă va fi lansată la apă în martie

vapor6.jpg

Vapor, Damen, Galati
"Bibby Wave Master 1", o navă care va fi livrată în curând clientului britanic "Bibby Marine Services"
Foto: Damen Galaţi

La Galaţi a fost demarat un alt proiect spectaculos. Este vorba de începerea lucrărilor la „Bibby WaveMaster 1”, o navă care, pe lângă facilităţile pentru transportul şi manipularea echipamentelor, permite şi accesul rapid al echipelor de intervenţie pe platformele eoliene marine. Nava, prima de acest fel realizată la nivelul grupului Damen, este destinată clientului britanic Bibby Marine Services. Rolul ei va fi de a susţine construcţia de parcuri eoliene în Marea Nordului. Lansarea la apă este programată la sfârșitul lunii martie.

Click! spune

La Șantierul naval „Damen” din Galați, care îi aparţine unui concern olandez, și la întreprinderile conexe lucrează circa 12.000 de oameni, dintre care 99,9% sunt români.

Citeşte articolul complet şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

 

Loading...

Citește și

  • Designerii de la Migaloo Private Submersible Yachts, Austria, şi partenerii lor din Estonia s-au întrecut pe ei înşişi. Au creat o fortăreaţă plutitoare, înaltă de 80 de metri, care are o cascadă şi chiar propriul heliport. Evident, pentru cine îşi permite să dea aproape o jumătate de miliard de dolari.