Un turist din Brașov a sunat la 112 după ce ursul i-a furat rucsacul cu acte și bani

harghita.jpg

Rucsacul a fost găsit rupt în bucăți
foto: Jandarmeria Harghita

Actele și banii la control! De asta a avut parte, ieri, 13 august, un tânăr de 20 de ani din Brașov, care a fost „controlat” în rucsac de către o ursoaică cu trei pui, în timp ce vizita Lacul Sfânta Ana, anunță Jandarmeria Harghita pe site-ul instituției.

Un tânăr a sunat ieri (13 august), în jurul orei 16:30, la 112, pentru a anunța că un urs i-a luat rucsacul așezat jos pe iarbă, la liziera pădurii din apropierea Lacului Sfânta Ana, în acesta având actele și banii de vacanță.

Un  echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad s-a deplasat de urgență în zonă, pentru a ajuta la găsirea și recuperarea bunurilor sustrase. Rucsacul rupt bucăți a fost găsit la aproximativ 30 de metri de locul unde a spus tânărul că l-a lăsat, din acesta fiind sustras doar un corn, în mod sigur motivul pentru care ursoaicai-a luat rucsacul. Lângă rucsac se aflau actele și banii de vacanță ai tânărului, astfel că acesta își va putea continua vacanța, trecând pățania la lecții învățate.

rucsac.jpg

Așa arată rucsacul abandonat de ursoaică
foto: Jandarmeria Harghita

"Le reamintim celor ce aleg să viziteze Lacul Sfânta Ana că acesta este înconjurat de pădure, acolo unde e de altfel și locul animalelor sălbatice. Așa că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia", menționează Jandarmeria Harghita.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1