Un român de la Universitatea Manchester a câștigat Premiul Nobel Junior 2019 pentru Economie

Ultima actualizare:

    Ștefan Pricopie a câștigat Premiul Nobel Junior 2019 pentru Economie
Ștefan Pricopie a câștigat Premiul Nobel Junior 2019 pentru Economie

Ștefan Pricopie, absolvent al Universității Manchester, promoția 2019, a câștigat Global Undegraduate Awards 2019, cunoscut la Premiul Nobel Junior, la secțiunea Economie. Tânărul de 22 de ani a primit recunoaștere pentru teza sa de licență despre învățământul public și fenomenul de brain drain (emigrarea persoanelor cu un nivel ridicat de educație).

Premiul Nobel pentru Studenți (The Global Undergraduate Awards, cunoscut ca junior Nobel Prize) desemnează cele mai importante lucrări de absolvire a facultății, pe 25 de discipline din domenii precum arta, științele exacte și științe umaniste. Premiile sunt acordate sub patronajul președintelui Irlandei, notează edupedu.ro.

Peste 3.400 de persoane de la 388 de universități din 50 de țări s-au înscris la Premiul Nobel Junior 2019. Acesta este una dintre cele mai importante distincții pentru studenții care au absolvit ciclul de licență sau programul de master din mediul universitar internațional.

Cine este Ștefan Pricopie, tânărul care a câștigat Premiul Nobel Junior

Ștefan a absolvit în iunie 2019 cu High First-Class Honours programul de economie-matematică din cadrul Facultății de Științe Sociale de la Universitatea Manchester din Marea Britanie. Tânărul este fiul lui Remus Pricopie, fost ministru al Educației și rectorul SNSPA.

În 2014, Ștefan Pricopie a obținut medalie de bronz la Olimpiada Națională de Matematică. Acesta a studiat la Complexul Educațional Lauder-Reut, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu și Liceul Teoretic de Informatică București – ICHB. Pasionat de șah, pentru mai bine de 10 ani a fost membru al Clubului Sportiv Otopeni – Secția de Șah. 

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net