Un poliţist gorjean, campion la masaj în Peru

perukk_1_copy_2.jpg

Valeriu Bărbuică, în plină acţiune
Foto: Facebook

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Performanţă inedită! Valeriu Cristian Bărbuică, poliţist de penitenciar în Târgu Jiu, a câştigat medalia de aur la un campionat internaţional de masaj care s-a desfăşurat tocmai în Peru, la 12.000 de kilometri faţă de casă.

Con­cursul s-a derulat în octombrie, la şase categorii, iar Valeriu Cristian Bărbuică a participat la două dintre acestea: Free-style şi Wellness & SPA. „La Campionatul Latino-American de Masaj au fost 98 de cocurenţi. Eu am reprezentat ţara alături de o colegă. La cele două categorii am câştigat medalia de aur şi m-am calificat în finală“, povesteşte Valeriu pentru adevarul.ro.

„Juriul notează de la tehnică până la uleiul pe care îl foloseşti. Unul dintre juraţi se afla pe pat şi acorda o notă de la 1 la 5, în funcţie de cum s-a simţit în timpul masajului. Am câştigat şi finala, fiind declarat cel mai bun maseur“, se mândreşte poliţistul.

peru_2_cyyyopy_2.jpg

Olteanul a vizitat Machu Picchu, o destinaţie turistică faimoasă
Foto: Facebook

Pentru a ajunge în Machu Picchu, gorjeanul a zburat de trei ori cu avionul.

„Am plecat cu maşina la Budapesta, de unde am luat avionul până la Paris. A urmat un alt zbor, de 13 ore, până în Lima, capitala Perului. Apoi am zburat cu un avion două ore, până în Cusco. Acolo am rămas o noapte, am mers două ore cu microbuzul până la prima gară, de unde am mai călătorit două ore cu trenul până la Machu Picchu“, detaliază campionul.

Valeriu a avut parte de o ex­perienţă incredibilă: „Machu Picchu se află la o altitudine de peste 3.600 de metri. În fiecare zi trebuia să iei o aspirină şi să bei ceai de coca, recomandat din cauza presiunii”. Poliţistul a încercat mâncarea tradiţională din Peru, inclusiv carnea de lamă.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5