Un perete din monumentul istoric Moara lui Assan s-a prăbuşit

Citeste tot despre: 

Prima moară cu aburi ridicată în România a căzut pradă nepăsării autorităților. Elemente din acoperiş şi un perete de la Moara lui Assan, din zona Obor a Capitalei, s-au prăbuşit duminică.

Clădirea de patrimoniu, veche de circa 100 de ani, părăsită, se afla în fază avansată de degradare, fapt ce a condus la prăbuşirea acoperişului, care a antrenat şi căderea unui zid de circa 200 - 300 de metri pătraţi, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Ovidiu Pană.

Conform primelor constatări de la faţa locului, prăbuşirea ar fi putut fi cauzată şi de furturile de material din clădire, care au afectat şi mai mult structura de rezistenţă.

Patru echipaje de pompieri au verificat mai multe ore dacă sub dărâmături sunt victime, moara fiind cunoscută ca un loc de adăpost pentru oamenii nevoiaşi.

Moara lui Assan, construită în anul 1853, este prima moară cu aburi din România. Aceasta se află în București, în zona Obor-Lizeanu. Este clasificată în evidențele Ministerului Culturii și Cultelor ca fiind monument istoric de valoare națională și face parte din patrimoniul industrial. Moara a fost întemeiată de negustorii Gheorghe Assan și Ioan Martinovici.


loading...
Loading...