Un nou caz de intoxicare la școală după igienizare, la Bragadiru. Nu există o cauză întemeiată

Ultima actualizare:

    20 de copii şi învățătoarea lor de la o şcoală din oraşul Bragadiru au ajuns la spital, după ce școala a fost igienizatăFoto Pixabay.com
20 de copii şi învățătoarea lor de la o şcoală din oraşul Bragadiru au ajuns la spital, după ce școala a fost igienizatăFoto Pixabay.com

20 de copii şi învățătoarea lor de la o şcoală din oraşul Bragadiru au ajuns la spital, după ce școala în care se aflau a fost igienizată. Părinții copiilor au fost chemați în cursul zilei de profesori să vină să-i ia pe cei mici, după ce copiii s-au plâns că se simt rău, că îi ustură ochii și au dureri abdominale.

UPDATE - În cursul zilei de astăzi, polițiștii orașului Bragadiru s-au sesizat din oficiu, în urma materialului  prezentat în mass- media, cu privire la faptul că, după efectuarea unor activități de curățenie la Școala numărul 1 din Bragadiru, ocazie cu care s-ar fi folosit si o substanță dezinfectantă pe bază de clor, mai mulți elevi au acuzat stări de rău. În temeiul sesizării polițiștii orașului Bragadiru s-au deplasat la fața locului pentru  efectuarea de  verificări și investigații, în vederea stabilirii situației de fapt și de drept, cât și pentru luarea măsurilor legale ce se impun. De asemenea, s-a relationat cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Ilfov, aceștia deplasându-se la unitatea școlară, unde au efectuat verificări potrivit competențelor ce le revin.

O parte dintre părinți au plecat cu copiii la spital pentru o evaluare medicală. „Mi-a dat telefon să vin să îl iau, îi e rău. Am venit să îl iau acasă. Îl doare capul și are temperatură”, povestește un bărbat aflat lângă un copil, potrivit digi24.ro.- Da, mă doare capul, confirmă băiatul.

- Și ce te mai doare?

- Burta, am o stare de vomă, sunt amețit. Eram în timpul orei și a început să mă doară capul în timpul orei de istorie. L-am sunat pe tata, a zis să îl sune pe bunicul să vină să mă ia, povestește copilul. 

- Ai simțiți în clasă un miros ciudat?

- Da, mă înțepa pe la nas.  

Reprezentanții școlii spun însă că este o situație „închipuită”. Câțiva copii ar fi acuzat că se simt rău și atunci s-a luat decizia de a-i scoate la aer, în curtea școlii. La scurt timp după aceea, conducerea școlii a luat decizia ca cursurile să continue. Unii dintre copii au plecat însă cu părinții înainte de finalizarea cursurilor.

Niciun copil nu a fost internat. Au fost și cei de la DSP în interiorul școlii, în încercarea de a stabili ce s-a întâmplat. Se pare că ar fi fost făcută o dezinfecție marți seara târziu de către reprezentanții școlii și că ar fi fost folosită cloramină. Reprezentanții DSP spun însă că ar fi fost folosită o cantitate de cloramină mai mică decât cea normală pentru o astfel de operațiune și deci, nu au găsit o cauză pentru care copiii s-ar fi simțit rău.

Reprezentanții școlii au spus că vor păstra legătura cu autoritățile pentru a vedea ce este de făcut în continuare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net