Un milionar român din topul Forbes a murit

CLIIMA20100923_0083_1.jpg

Alexandru Mudura
Citeste tot despre: 

Alexandru Mudura, unul dintre cei mai bogaţi români, a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Patronul complexului Lotus Center a murit în somn, la reşedinţa sa din Oradea, potrivit ebihoreanul.ro.

Omul de afaceri Alexandru Mudura, suferea de mai multe afecţiuni, printre care cancer de prostată, pentru care a fost operat în repetate rânduri. Anul trecut, a suferit o intervenţie chirurgicală la inimă, care a fost efectuată la Munchen.

Totuşi, în apariţiile publice pe care le-a avut, acesta nu lăsa să se vadă că e bolnav, dimpotrivă, dovedea o vitalitate de invidiat. Om de afaceri, colecţionar de artă şi filantrop, Mudura a promovat numeroase acţiuni caritabile, dintre care multe au vizat ajutarea sistemului medical.

Pornit de jos, după ce a plecat în Ungaria pe vremea comunismului, Alexandru Mudura şi-a făcut în ţara vecină faima de "Regele Kinder", când a ajuns să controleze 60% din piaţa locală a ciocolatei, prin distribuţia celebrelor ouă cu surprize.

Extinzându-şi, în ani, după anii 90, afacerile în varii domenii, dintre care cea mai de succes pare a fi mall-ul Lotus din Oradea, Mudura a ajuns unul din cei mai puternici oameni de afaceri, cu influenţă puternică şi în viaţa politică, îndeosebi în UDMR şi PSD.

În urmă cu doi ani, în topul Forbes figura pe locul 118 în rândul celor mai bogaţi români, deţinătorul centrului comercial Lotus având o avere estimată la 35-37 milioane de euro, după ce aceasta fusese evaluată chiar şi la 60 milioane de euro la mijlocul anilor 2000. Alexandru Mudura are un fiu, Alexandru Mudura junior, în vârstă de 44 de ani, care se dovedeşte, de asemenea, un antreprenor de succes.


Loading...