Un bebeluș a căzut de pe masa de naștere și s-a lovit cu capul de ciment, la Maternitatea din Zărnești

Ultima actualizare:

    Soții Dobrin sunt hotărâți să facă lumină în cazul bebelușului lor (foto: stirileprotv.ro)
Soții Dobrin sunt hotărâți să facă lumină în cazul bebelușului lor (foto: stirileprotv.ro)

Caz incredibil la Zărnești, județul Brașov. Un bebeluș sănătos, născut la termen s-a lovit grav la cap, după ce a căzut de pe masa de naștere. Mama copilului spune că cele două asistente care se aflau în sală nu l-au supravegheat. Părinții micuțului au depus plângere la Poliție.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar şef Liviu Naghi, femeia a depus o plângere la Poliţia Zărneşti, în data de 14 martie.

„A fost depusă o plângere la Poliţia din Zărneşti şi a fost înregistrat un dosar la Parchetul Judecătoriei Zărneşti pentru neglijenţă în serviciu. A fost deschisă o anchetă, împreună cu Colegiul Medicilor, pentru a se stabili cine se face vinovat în acest caz. Urmează să primim şi raportul medico-legal al bebeluşului, care se află internat la Maternitatea Braşov“, a declarat, marţi, Liviu Naghi, potrivit Mediafax.

Femeia, care se află la a doua sarcină, a intrat în travaliu, săptămâna trecută, şi a chemat o ambulanţă, ea solicitând să fie dusă la Spitalul din Zărneşti, unde a chemat-o pe doctoriţa care i-a supravegheat sarcina.

După ce a ajuns la spital, Ionela Dobrin a fost urcată pe masa de naștere. După doar un minut, femeia a născut, fără ca asistentele, care erau lângă ea, să-i acorde asistenţa medicală necesară, iar bebeluşul a căzut de pe masă pe ciment.

Femeia a precizat în plângerea depusă la Poliţie că, în momentul în care a născut, în încăperea unde se afla erau două cadre medicale, una dintre ele fiind cu spatele la ea şi cealaltă lângă un geam.

Potrivit stirileprotv.ro, femeia din Zărneşti susţine că bebeluşul a căzut de pe masa de naştere şi s-a lovit şi de metalul pe care femeia pusese picioarele, dar şi de cimentul de pe jos.

„Una îşi făcea de lucru cu o pensetă sau ceva, că era lângă mine, dar cu spatele, şi una era tocmai la geam. Copilul, după ce am născut, l-au adunat de pe jos. S-a lovit foarte tare, pentru că a căzut pe tabla pe care am pus eu picioarele, după care a căzut pe ciment. Deci, două lovituri a avut”, a declarat mama bebeluşului, Ionela Dobrin.

La rândul lor, angajatele spitalului susţin însă că este imposibil că bebeluşul, un băieţel, să fi căzut de la înălţime.

„Se aşează o masă, aici, în faţă, după ce se aşează gravida, aici se aşează câmpuri sterile şi n-ai cum să... că în cădere... a căzut pe această masă şi i-o fi scăpat picioarele pe jos... Nu stiu, că n-am fost aici”, a declarat Xenia Pucheanu, directorul medical al Spitalului Orăşenesc Zărneşti.

Bebeluşul s-a lovit puternic la cap şi la o mână, fiind transportat de urgenţă la Maternitatea Braşov, unde a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă.

„Este lovit la o mânuţă, la faţă, nu aveai unde să pui mâna de vânăt ce era şi buza de sus nu se atingea cu buza de jos, că e ca o prună de umflat. La piept nu pot să-l pun”, a declarat Ionela Dobrin pentru stirileprotv.ro, adăugând că medicii de la Braşov i-au spus că bebeluşul poate rămâne cu sechele, dar că, până vinery, nu pot da un răspuns şi că, deocamdată, îi „tratează hemoragia pe care i-au găsit-o la creier”.

La rândul său, Mihai Dobrin, tatăl copilului, a declarat că sunt decişi să meargă până la capăt.

„Nu lăsăm aşa, de ce să lăsăm aşa? Ele şi-au bătut joc... Şi când ai un animal în curte şi faţă şi de ăla ai grijă să nu-ţi moară, d-apoi de un copilaş! S-a născut sănătos... Dar,, acum e între viaţă şi moarte”, a a spus bărbatul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net