Un bărbat din Suceava, pozitiv cu noua tulpină de coronavirus. S-a întors din Marea Britanie la începutul anului

Ultima actualizare:

    Noua tulpină de coronavirus, identificată la un bărbat din Suceavafoto: Shutterstock
Noua tulpină de coronavirus, identificată la un bărbat din Suceavafoto: Shutterstock

Noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2, B.1.1.7, a fost depistată la Suceava, la un bărbat de 39 de ani care a venit în Romania din Marea Britanie în 5 ianuarie. Acesta este al patrulea caz de infectare cu noua tulpină, după cel al unei femei din Giurgiu, deja vindecată, și alte două ale unor persoane din Bucureşti.

Noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2, B.1.1.7, a fost depistată la Suceava, la un bărbat de 39 de ani care a venit în Romania din Marea Britanie în 5 ianuarie, anunţă Ministerul Sănătăţii, acesta fiind al patrulea caz de infectare cu noua tulpină, primul fiind cel al unei femei din Giurgiu, deja vindecată, iar alte două ale unor persoane din Bucureşti.

Este primul caz în care persoana infectată cu noua tulpină a călătorit în afara țării

Cazul de la Suceava este primul în care persoana infectată a contractat virusul după ce a fost în Marea Britanie, în cazurile precedente fiind vorba despre persoane care nu călătoriseră în străinătate.

”Noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2, B.1.1.7, a fost depistată la Suceava, la un bărbat de 39 de ani care a venit în Romania din Marea Britanie în 5 ianuarie 2021. Când a devenit simptomatic se afla în carantină la domiciliu. A fost testat pozitiv în data de 9 ianuarie 2021 în CPU Rădăuţi, după care a fost internat in Spitalul Orăşenesc Siret şi din 11 ianuarie în Spitalul Judeţean Suceava unde a rămas internat până în data de 22 ianuarie 2021. În data de 24 ianuarie 2021, pacientul se reinternează în spitalul judeţean, la secţia de Boli Infecțioase unde se află şi în prezent în investigaţii şi tratament”, transmite Ministerul Sănătăţii.

DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologică în urma căreia au rezultat 4 contacţi direcţi care se află în carantină, sub supraveghere.

Secvenţierea probelor s-a făcut la Institutul Cantacuzino, precizează Ministerul Sănătății.

Citește și:

Noua tulpină de coronavirus poate face boala mai severă cu până la 20%

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net