Un avocat din Cluj a ajuns sub gheaţă după ce şi-a salvat fiul de la înec

Ultima actualizare:

    Ciprian Păun, avocatul salvat miraculos
Ciprian Păun, avocatul salvat miraculos

Episod cumplit în weekend! Mihai, un puşti de 15 ani, a ajuns în apa rece ca gheaţa a unui pârâu de munte din zona lacului Colibiţa (Bistriţa-Năsăud). Tatăl lui, Ciprian Păun, un cunoscut avocat, l-a scos la mal, dar apoi a fost prins sub un pod de gheaţă şi a leşinat.

Avocatul de 41 de ani povesteşte pentru adevarul.ro secvenţele dramatice prin care a trecut familia sa. Mihai se plimba cu părinţii săi pe lângă un pârâu. „I-a căzut o hârtie din buzunar şi s-a aplecat. Pe albia pârâului se formase un strat subţire de gheaţă”, îşi aminteşte Păun. Gheaţa s-a rupt şi băiatul a ajuns în pârâu. Apa nu era adâncă, până la nivelul genunchilor, dar pârâul avea un debit mare. „A fost dus de curent până la o cascadă şi a rămas lipit de un pod de gheaţă”, explică tatăl. Atât el, cât şi soţia lui au sărit să-şi salveze fiul. Distanţa până la mal nu era mare, doi metri, dar curentul de apă era foarte puternic. „M-am lăsat pe spate şi l-am împins cu picioarele, iar prietenii mei au reuşit să-l prindă şi să-l scoată”, arată clujeanul. Câteva clipe mai târziu, avocatul a fost aruncat sub podul de gheaţă: „Eram ca un dop. Picioarele îmi erau în afară, capul înăuntru. Apa ieşea pe o spărtură în gheaţă de circa 20 de centimetri. Mi-am pierdut cunoştinţa”.

Însoţitorii săi au încercat să spargă podul de gheaţă. „Un prieten a găsit un târnăcop, pus parcă de Dumnezeu acolo, la pensiune, a spart gheaţa şi am fost scos”. Printre cei prezenţi s-a aflat un medic, Adrian Bartoş, care a început resuscitarea. „Eram vânăt şi aveam puls zero. Am fost lipsit de conştienţă timp de opt minute”, povesteşte avocatul. Când a ajuns echipajul SMURD, pacientul era stabilizat, iar acum e ţinut sub observaţie la Institutul Inimii. „Sunt bine. Am doar sternul fracturat”, încheie Ciprian Păun.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net