Vacanțe în vremea lui Covid. Așa arată o celebră plajă din Grecia! Pe litoralul nostru e furnicar, bulgarii câștigă și ei turiști

Ultima actualizare:

    Furnicar în Saronida, lângă Atena. Poza este realizată pe 26 iuliefoto: Mediafax
Furnicar în Saronida, lângă Atena. Poza este realizată pe 26 iuliefoto: Mediafax

Vacanța de vară, în plină pandemie de coronavirus, a aglomerat până la refuz plajele, în special în weekenduri. Pe litoral, virusul pare să nu sperie pe nimeni și se circulă umăr la umăr, iar plajă se face cearșaf lângă cearșaf. Se fac hore în mijlocul staţiunii Mamaia sau la terase în Eforie, iar la Vama Veche îmbulzeala este maximă. Și plajele din Grecia încep însă să devină furnicar, iar cele mai noi imagini te cam pun pe gânduri. Bulgarii ne anunță și ei că au reușit, în ultimele două luni, să atragă 50% dintre turiştii care în mod normal mergeau în Turcia sau în Grecia. Bulgaria, în contextul Covid, este cea mai permisivă destinație pentru români.

Pe litoralul românesc au fost date sancţiuni, au fost închise cluburi, iar şeful Poliţiei Constanţa a fost trimis la pensie, împreună cu adjunctul pe ordine publică. Cu toate acestea, există și voci care se opun noii măsuri de purtare a măștilor și în spații deschise. Conform adevarul.ro, primarul PSD al Constanţei, Decebal Făgădău, critică decizia Executivului, spunând că Ludovic Orban vrea să gonească turiştii spre ţări ca Grecia sau Bulgaria.

Bulgaria a atras, în ultimele două luni, 50% dintre turiştii care în mod normal mergeau în Turcia sau în Grecia
Bulgaria a atras, în ultimele două luni, 50% dintre turiştii care în mod normal mergeau în Turcia sau în Grecia

”Eu cred că ar fi mult mai simplu ca Guvernul să spună clar: domnule, hai să închidem turismul, hai să distrugem afacerile acestea”. Până se va lua o decizie finală, există deja județe în care masca trebuie purtată obligatoriu în toate spațiile publice deschise. De astăzi, această măsură se aplică în Dâmbovița, după ce a fost luată și în Argeș și se va aplica pe tot parcursul zilei, în tot județul. Dâmbovița este unul din cele cele patru județe din România unde în ultima săptămână s-au înregistrat 37,4% din totalul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus din România.

Bulgaria a "furat" turiștii care mergeau în Grecia și Turcia

Bulgaria a atras, în ultimele două luni, 50% dintre turiştii care în mod normal mergeau în Turcia sau în Grecia, deoarece este cea mai permisivă destinaţie pentru turiştii români, reiese dintr-o analiză realizată de agenţia de turism Travel Planner, care arată că numai în ultimele două luni, au existat peste 1.800 de clienţi care au renunţat la Grecia şi Turcia pentru a merge în Bulgaria în lunile august şi septembrie. ”Bulgaria a reuşit, în ultimele două luni, să atragă 50% dintre turiştii care în mod normal mergeau în Turcia sau în Grecia”, reiese din analiza realizată de agenţia de turism Travel Planner. Pe această destinaţie s-a coagulat un nucleu de turişti cu venituri medii şi peste medie care sunt dispuşi să cheltuiască mai mult pentru că sunt obişnuiţi cu calitatea din Grecia şi Turcia.

Furnicar în Saronida, lângă Atena. Poza este realizată pe 26 iulie
Furnicar în Saronida, lângă Atena. Poza este realizată pe 26 iulie

„Cei care merg în Turcia şi în Grecia de obicei caută acum hoteluri în Bulgaria, deoarece este cea mai permisivă destinaţie pentru turiştii români, nu solicită testele PCR, nu trebuie să stai în carantină la întoarcere pentru că nu s-a reportat niciun caz de covid-19 pe litoralul bulgăresc şi reprezintă una dintre cele mai sigure destinaţii europene. Piaţa s-a schimbat destul de mult, iar cele mai căutate sunt hotelurile de calitate. Turiştii care merg acum în Bulgaria sunt mai pretenţioşi, cu venituri de la medie în sus, şi caută hotelurile de 5 stele, de lanţ, cele de 4 stele sau hotelurile unde au fost mulţumiţi de calitatea serviciilor. Mare parte din clientela din Bulgaria - poate chiar 50% dintre turiştii actuali - nu a mai fost pe litoralul bulgăresc până acum. Pentru că Bulgaria este în general o destinaţie pentru familii, observăm o creştere a segmentului pentru cupluri. Ei constituiau clientela pentru Turcia si Grecia”, a declarat Sebastian Constantinescu, CEO Travel Planner, citat de News.ro.

Saronida este în apropiere de Atena
Saronida este în apropiere de Atena

Cifre coronavirus în România, Bulgaria și Grecia

Până azi, 30 iulie, pe teritoriul României s-au înregistrat 48.235 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Bulgaria are 11.155 de cazuri, iar Grecia, 4.336. Din 28 iulie, turiștii români și bulgari care sosesc în Grecia cu avionul sunt obligați să prezinte în aeroport un test negativ pentru coronavirus efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene.

Citește și:

Reguli pe litoralul românesc. Cum respectă hotelierii măsurile anti COVID-19. Turiștilor le este teamă să nu se infecteze

Am testat vacanța în Grecia, în „vara lui Covid”. Iată ce reguli vă așteaptă la hoteluri, pe plajă sau la taverne

Tot ce trebuie să știți dacă v-ați planificat vacanța în Grecia

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net