UMAN SAU REAL? Uite ce materii vei studia la liceu, în funcţie de profil

Ultima actualizare:

    În România, funcţionează legal 112 universităţi, cu mii de facultăţi
În România, funcţionează legal 112 universităţi, cu mii de facultăţi

Elevii de liceu, fie că sunt în clasa a IX-a, fie în clasa a X-a, vor avea 32 de ore pe săptămână. De asemenea, vor fi două ore de Educaţie fizică şi una de Dirigenţie, indiferent de profilul ales, potrivit admitereliceu.ro.

În primii doi ani de liceu, repartizare orelor pe materii va fi egală, în cazul profilelor Matematică-informatică şi Ştiinţele naturii.

Prin urmare, elevii de la Matematică-informatică şi cei de la Ştiinţele naturii vor avea săptămânal 4 de Matematică, 3 de Fizică, 2 de Chimie, 2 de Biologie, 1 de Informatică, 2 de Tehnologia informaţiei şi comunicării, 4 de Limba română, 4 de limbi străine moderne, 1 de Istorie, 1 de Geografie, 1 de Religie, 1 din aria socio-umană şi 2 de arte - Muzică, Desen).

În clasele a IX-a şi a X-a, la profilele Filologie şi Ştiinţe sociale, elevii vor avea: 4 ore de Limba română, 1 de Latină, 6 de limbi străine moderne, 2 de Istorie, 2 de Geografie, 2 de socio-umane, 1 de Religie sau Istoria religiilor, 2 de arte - Muzică, D, 2 de Matematică, 2 de Fizică, 1 de Chimie, 1 de Biologie şi 2 de TIC.

În clasele a XI-a şi a XII-a, la profilul Matematică-informatică, numărul de ore de Limba română va scădea cu o oră, la fel se va întâmpla şi cu Biologia şi Chimia, iar artele şi TIC dispar complet din orar, potrivit rtv.net. În schimb va creşte numărul de ore de Informatică (la 4 pe săptămână) şi apare un număr de 4 până la 6 ore de curriculum la decizia şcolii, care va fi cel mai probabil îndreptat spre opţionale pe zona de Real.

În cazul profilului Ştiinţele naturii, numărul de ore de Chimie şi Biologie se păstrează în clasele XI-XII, ba chiar va creşte dacă luăm în considerare că cele 4-6 ore de curriculum la decizia şcolii vor viza şi aceste materii. Dispar complet din orar artele şi TIC, iar numărul de ore de Limba română şi Matematică scădea cu o oră.

La Filologie, în ultimii doi ani de liceu, vor fi 20 de ore de Uman pe săptămână, fără opţionale. Apare o materie nouă: Literatura universală. Se va păstra o oră de Educaţie artistică pe săptămână, în timp ce Matematica şi Informatica dispar complet. Va fi o singură oră de ştiinţe şi una de TIC.

La Ştiinţe sociale, nu se va face Literatură universală, însă, se va mări numărul de ore de Istorie şi se vor face studii sociale. Vor fi 2 ore de Matematica pe săptămână şi 2 de TIC. Celelalte materii de real sunt însă complet absente.

În ultimii doi ani de liceu, la toate cele patru profile, programa prevede doar o oră de Educaţie fizică pe săptămână.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net