ULTIMA ORĂ! Românii care vin din Spania nu mai stau în carantină. Țara a fost scoasă din "zona galbenă”

shutterstock_1637957566.jpg

Persoanele care vin în România din Spania nu trebuie să stea în carantină
foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Persoanele care sosesc din Spania în România nu vor mai intra în carantină timp de 14 zile. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, în această seară, eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor din „zona galbenă”.

Decizia vine după ce în cursul dimineții Spania fusese inclusă, din 11 august, pe lista galbenă de risc epidemiologic, pentru care era nevoie de carantină la intrarea în România. Acest lucru presupunea că persoanele care veneau din Spania ar fi trebuit să stea în carantină 14 zile.

De asemenea, s-a hotărât ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a CNSU, pe baza situației emisă de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică.

În cazul în care situația o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetățenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat, a transmis Comitetul.

Citește și:

Raed Arafat, despre recordul de noi cazuri COVID-19: „Dacă cresc și mai mult, va fi o presiune mult prea mare pe sistemul sanitar”

Aproape 100 de elevi, în izolare după ce au fost în tabără. Trei dintre ei au Covid-19

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1