Persoanele care vin din Spania intră în carantină. S-a actualizat lista țărilor plasate în zona galbenă de risc

barbat-in-aeroport.jpg

Bărbat care așteaptă în aeroport
Carantina va dura 14 zile
Citeste tot despre: 

Persoanele care vin din Spania în România vor fi plasate în carantină pentru 14 zile, iar măsura intră în vigoare în noaptea de luni spre marți. Decizia a fost luată după actualizarea listei statelor care se află în zona galbenă, cu risc epidemiologic ridicat din cauza numărului de infectări cu coronavirus și făcută publică de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Spania a fost introdusă pe lista statelor plasate în zona galbenă, pentru care se aplică măsura carantinării, transmite news.ro. Potrivit listei prezentate luni de INSP, Singapore şi Arabia Saudită au fost eliminate din listă. Decizia intră în vigoare din data de 11 august, ora 0:00.

Persoanele care vin din Spania intră în carantină. Unde vor fi izolate

Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi au drept de intrare pe teritoriul naţional, respectiv: cetăţeni români, cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene. „Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau, după caz, într-un spaţiu special desemnat de autorităţi. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresa”, precizează INSP.

Prin urmare, de mâine, dacă sosești în România din Spania, vei fi plasat obligatoriu în carantină pentru două săptămâni la domiciliu,la o altă adresă declarată sau într-un spațiu oferit de autorități.


 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1