Raed Arafat, despre recordul de noi cazuri COVID-19: „Dacă cresc și mai mult, va fi o presiune mult prea mare pe sistemul sanitar”

Ultima actualizare:

    Raed Arafat trage serioase semnale de alarmă privind actuala situație a cazurilor de Covid-19 din România
Raed Arafat trage serioase semnale de alarmă privind actuala situație a cazurilor de Covid-19 din România

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a vorbit despre creşterea numărului de cazuri noi de COVID-19, explicând că aceasta pune o presiune pe sistemul sanitar, în special pe secțiile de Terapie Intensivă.

România a înregistrat vineri, 7 august, 1.378 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de la debutul pandemiei, iar Raed Arafat atrage atenţia că impactul acestor cazuri este pe secţiile de Terapie Intensivă. 

„Noi acum suntem undeva pe la 1.100-1.300 de cazuri zilnice. Am depășit și 1.350, am avut un nou record săptămâna trecută. Impactul acestor cazuri este pe secțiile de Terapie Intensivă. Ne-am confruntat inclusiv cu situații-limită, unde a fost nevoie să mutăm pacienți de la unități sanitare care nu mai aveau cum să-i primească sau să-i asiste în alte zone unde existau locuri libere”, a spus Arafat, potrivit Antena 3.„Acum intră rolul nostru de coordonare, în sensul în care să prevenim să se ajungă la situația în care un pacient să se trezească că nu poate fi ventilat. Dacă continuă cifrele acestea încă o săptămână, vom vedea o presiune din ce în ce mai mare pe secțiile de Terapie Intensivă în mod deosebit”, a adăugat Raed Arafat.

Arafat a mai spus că s-au luat deja primele măsuri în acest sens şi au fost suplimentate locurile la Terapie Intensivă în București. „Există acțiuni ca să suplimentăm și mai mult în Capitală. S-au suplimentat în Mureș, în Cluj, la Brașov urmează să se deschidă către sfârșitul lunii o secție modulară cu mai multe locuri pentru pacienți la ATI”, a mai spus acesta.

image
image
image
image
image
image
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net