Aproape 100 de elevi, în izolare după ce au fost în tabără. Trei dintre ei au Covid-19

copii-tabara.jpg

copii in tabara la munte
Trei elevi au fost confirmați cu noul coronavirus după ce s-au întors din taberele organizate la munte și la mare
foto: Shutterstock

Aproape 100 de elevi din județul Gorj au fost trimiși în izolare la domiciliu, după ce s-au întors din taberele de la munte și de pe litoral. Trei dintre ei au fost confirmați cu Covid-19. Părinții i-au testat pentru că prezentau simptomele bolii.

Este vorba despre două grupuri de copii din judeţul Gorj, cu vârste de până la 14 ani. După ce s-au întors din tabăra de la munte, de la Cheile Grădiștei, Brașov, doi elevi au fost confirmați cu noul coronavirus. Un al treilea caz a fost confirmat după întoarcerea celuilalt grup din tabăra organizată pe litralul românesc.

În acest moment, în Gorj este în desfăşurare o amplă anchetă epidemiologică, pentru a dispune carantinarea tuturor contacţilor, transmite Digi 24.

Organizatorii spun că taberele erau plătite încă din toamna anului trecut și pentru că nu mai puteau fi recuperați banii, a fost luată decizia ca deplasarea să aibă, totuși, loc. Astfel, un grup de 47 de elevi a plecat, cu tot cu profesori, pe litoralul românesc, iar celălat grup, format din 50 de copii, a plecat cu un autocar la Braşov, la Cheile Grădiştei. 

Citește și:

Coronavirus. 10 întrebări și răspunsuri pentru copii și tineri. Ce informații vitale trebuie să știe

Ce este boala Kawasaki. Medicii pediatri, în alertă. Covid-19 activează o boală gravă la copii

Părinții copiilor vor intra și ei în carantină la domiciliu

La întoarcere, trei copii s-au simţit rău, iar părinţii au decis să-i testeze la laboratoare private. Testele au ieşit pozitive, iar acum mai mult de 100 de persoane vor fi carantinate la domiciliu, pentru că în afara copiiilor, vor fi izolaţi şi părinţii lor și profesorii însoțitori.

Loading...

Citește și

  • coronavirus, medici

    Epidemia provocată de noul coronavirus, izbucnită în China la finalul anului trecut, este un subiect de interes pe întreg globul. Despre cauze, efecte și metode de prevenire se discută în toate mediile. Mai ales cei care au copii sunt interesați de cât mai multe informații despre acest subiect fierbine. Și pentru că o dată cu extinderea virusului a apărut și un tăvălug de informații, de multe ori nereale, Iată câteva lucruri pe care părinții trebuie să le știe despre Covid-19

  • mirela vaida si copiii ei

    Chiar și în vremea coronavirusului, Mirela Vaida este nevoită să iasă din casă cinci zile din șapte, întrucât prezintă "Acces Direct", așa că este foarte atentă ca atunci când ajunge acasă să nu-i pună în pericol pe cei trei copii ai ei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1