Aproape 100 de elevi, în izolare după ce au fost în tabără. Trei dintre ei au Covid-19

Ultima actualizare:

    Trei elevi au fost confirmați cu noul coronavirus după ce s-au întors din taberele organizate la munte și la marefoto: Shutterstock
Trei elevi au fost confirmați cu noul coronavirus după ce s-au întors din taberele organizate la munte și la marefoto: Shutterstock

Aproape 100 de elevi din județul Gorj au fost trimiși în izolare la domiciliu, după ce s-au întors din taberele de la munte și de pe litoral. Trei dintre ei au fost confirmați cu Covid-19. Părinții i-au testat pentru că prezentau simptomele bolii.

Este vorba despre două grupuri de copii din judeţul Gorj, cu vârste de până la 14 ani. După ce s-au întors din tabăra de la munte, de la Cheile Grădiștei, Brașov, doi elevi au fost confirmați cu noul coronavirus. Un al treilea caz a fost confirmat după întoarcerea celuilalt grup din tabăra organizată pe litralul românesc.

În acest moment, în Gorj este în desfăşurare o amplă anchetă epidemiologică, pentru a dispune carantinarea tuturor contacţilor, transmite Digi 24.

Organizatorii spun că taberele erau plătite încă din toamna anului trecut și pentru că nu mai puteau fi recuperați banii, a fost luată decizia ca deplasarea să aibă, totuși, loc. Astfel, un grup de 47 de elevi a plecat, cu tot cu profesori, pe litoralul românesc, iar celălat grup, format din 50 de copii, a plecat cu un autocar la Braşov, la Cheile Grădiştei. 

Citește și:

Coronavirus. 10 întrebări și răspunsuri pentru copii și tineri. Ce informații vitale trebuie să știe

Ce este boala Kawasaki. Medicii pediatri, în alertă. Covid-19 activează o boală gravă la copii

Părinții copiilor vor intra și ei în carantină la domiciliu

La întoarcere, trei copii s-au simţit rău, iar părinţii au decis să-i testeze la laboratoare private. Testele au ieşit pozitive, iar acum mai mult de 100 de persoane vor fi carantinate la domiciliu, pentru că în afara copiiilor, vor fi izolaţi şi părinţii lor și profesorii însoțitori.

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net