Uite unde este interzis să ieși pe stradă fără mască de protecție. Lista județelor în care acoperirea nasului și a gurii este obligatorie

masti-pe-strada.jpg

Masti la oamenii pe strada
Oamenii sunt obligați să se protejeze atunci când ies pe stradă
foto: captură ABC News

Situația a devenit critică, în România. Avem deja mii de îmbolnăviri și aproape 200 de morți din cauza coronavirusului. Din acest motiv, măsurile de protecție sunt aplicate tot mai des, în tot mai multe locuri. În șapte județe s-a decis ca purtarea măștii să devină obligatorie pentru toți locuitorii.

Al șaptelea județ în care este interzis să ieși pe stradă fără mască este Bacău. Aici au fost confirmate 48 de cazuri de infecție, potrivit unui raport transmis de Grupul de Comunicare Strategică. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura, important este ca ele, după folosire, să fie spălate şi călcate, pentru a asigura o protecţie sporită

Lista completă a județelor în care acoperirea nasului și a gurii este obligatorie

Potrivit Prefecturii Bacău, decizia a fost adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi va intra în vigoare de marţi.

 „Este o decizie prin care limităm răspândirea comunitară a noului tip de coronavirus, în caz de tuse sau strănut. Ne protejăm şi pe noi, şi pe cei din jurul nostru. În cazul în care o persoană aflată într-un spaţiu public este infectată, dar nu prezintă simptome, purtarea unui mijloc de protecţie reduce riscul răspândirii”, declară prefectul Liviu Miroşeanu, potrivit digi 24.

Judeţul Bacău devine astfel al şaptelea judeţ din România care aplică acestă regulă.

Masca este obligatorie și în Hunedoara (158 de cazuri), însă doar în orașul Simeria deocamdată.

Începând de luni a devenit obligatorie și în Maramureș (43 de cazuri) purtarea măștii de protecție în spaţiul public. Acolo unde nu se poate, pot fi folosite alte materiale de protecţie.

La finalul săptămânii trecute, măsuri asemănătoare au mai fost introduse în județele Galați (133), Iași (92), Vaslui (15) și Suceava (1.322).

Situaţiile obligatorii sunt legate de expunerea în spațiile publice, transportul în comun, magazine ori farmacii.

Municipiul Suceava se află în carantină pe toată perioada stării de urgență. Aici este cel mai mare focar de coronavirus din România și este primul oraș din țară închis.

Citește și: 

Raed Arafat: „Purtați mască chiar și improvizată!” Tot ce trebuie să știi depre măștile de protecție

Peste 1,1 milioane de măști pentru medicii de familie. ”Este o gură de aer pentru noi”

FOTO Realitatea de pe străzi. Românii fac cozi uriașe la amanet și farmacii, jogging la pădure și plimbări cu rolele

Directorul unei instituții de stat a îngenuncheat și s-a rugat pentru ca Suceava să scape de pandemie

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1