Purtarea măștilor, obligatorie în cinci județe. Premierul Orban atacă decizia

Ultima actualizare:

    Purtarea măștilor a fost impusă dar cei care încalcă decizia nu pot fi sancționați
Purtarea măștilor a fost impusă dar cei care încalcă decizia nu pot fi sancționați

Măștile de protecții devin obligatorii începând de astăzi în județele Galați, Iași, Vaslui, Suceava și Maramureș. Premierul Ludovic Orban a atacat decizia și a anunțat că nu este de acord cu ea.

Comitetele pentru Situații de Urgență din județele Galați, Iași, Vaslui, Suceava și Maramureș au hotărât vineri 3 aprilie să introducă obligația pentur toți locuitorii care ies din case de a-și acoperi fața cu orice fel de mască de protecție. Concret, este vorba de expunerea în spațiile publice, transportul în comun, magazine și farmacii. Decizia vine după ce secretarul de stat în Ministerul de Interne, medicul Raed Arafat a transmis în urmă cu câteva zile un mesaj pe Facebook prin care îndemna toți românii să nu mai iasă din casă fără să își acopere gura și nasul indiferent dacă există sau nu vreun simptom de coronavirus. Europarlamentarul PSD Tudor Ciuhodaru de profesiu medic de ugență este și el unul dintre cei care au cerut public introducerea obligativității purtării măștilor. În alte două județe, Prahova și Cluj, autoritățile au anunțat că analizează măsuri similare dar vor anunța luni ce au hotărât.”

Premierul Ludovic Orban atacă obligativitatea purtării măștilor

"Nu pot să impui această obligativitate atât timp cât nu există capacitate de protecție și posibilitatea de a achiziționa la prețuri decente cantități de măști necesare. Improvizațiile nu cred că fac bine. Pentru cetățeni cred că trebuie să poarte așa numitele măști chirurgicale și care nu sunt pentru intrarea în contact cu persoane care sunt infectate (…) Sigur că este bine să se poarte măști, dar noi încercăm să fixăm obligații atunci când ele pot fi puse în practică”, a declarat la digi24.ro premierul Ludovic Orban.

Citiți și

Cum se protejează vedetele de la Hollywood de coronavirus. Măști, mănuși și stocuri de cumpărături

Speculă cu măști chirurgicale! Prețul lor s-a triplat în farmacii

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net