Uite, mamă, trec soldaţii! FOTO

soldati1.jpg

În satele înşirate de-a lungul şoselei, adulţii şi copiii s-au strâns ca la urs
Foto: Mediafax, Adevărul

Imagini neobişnuite pe şoselele din România: soldaţi americani, blindate, platforme militare, tehnică sofisticată de luptă. Cu mic, cu mare, localnicii au ieşit la porţi şi i-au aplaudat pe fraţii americani, pe care buncii noştri îi aşteptau febril în anii tulburi de după Al Doilea Război Mondial. Deplasarea la Cincu a fost denumită “Marşul Cavaleriei”.

Vehiculele militare care participă la „Marşul Cavaleriei” au fost împărţite în mai multe grupuri, pentru a reduce blocajele în trafic. Convoiul se deplasează de la Mihail Kogălniceanu prin Hârşova, Slobozia, Ploieşti, Sinaia şi Braşov, pentru a ajunge la Cincu. Pe traseu vor exista temporar restricţii de trafic, relatează “Adevărul”.

soldati3.jpg

Elicopterele au însoţit convoiul militar
Foto: Mediafax, Adevărul

Alcătuit din 400 de militari americani şi 80 de mijloace de luptă, convoiul a plecat ieri, la ora 8.30, din Mihail Kogălniceanu. Vehiculele circulă cu o viteză de 60-70 km/oră şi au oprit pentru a primi vizitatori în câteva dintre localităţile străbătute. Românii au ieşit la porţi şi i-au aplaudat pe fraţii americani, care, la rândul lor, le-au zâmbit şi le-au făcut cu mâna. La ora 10.12, convoiul a depăşit graniţa dintre judeţele Constanţa şi Ialomiţa, prin Giurgeni - Vadu Oii, iar la ora 11.30 a descins la Slobozia. Sosirea la Ploieşti a avut loc la prânz.

„Marşul Cavaleriei demonstrează legăturile solide dintre Statele Unite ale Americii şi România şi puterea Alianţei Nord-Atlantice“, consideră reprezentanţii Regimentului 2 Cavalerie, unitate care va participa la exerciţiul Sarmis 15. La aplicaţia programată în perioada 15 mai – 6 iunie, la Cincu, vor lua parte 1.500 de militari din Canada, Marea Britanie, România şi SUA, cu aproximativ 200 de mijloace de luptă. Exerciţiul multinaţional vizează instruirea prin simulare reală şi trageri de luptă.

Fotbal şi baschet cu militarii români

După un survol aerian cu elicoptere şi avioane deasupra Ploieştiului în jurul prânzului, militarii au descins în forță, după-amiază, la un mall din zona comercială a Ploieştiului. Soldaţii americani au prezentat în parcarea centrului comercial echipamente de luptă, spre deliciul copiilor. Militarii din armata SUA au renunţat apoi la uniforme şi au jucat un meci de fotbal cu soldaţii români din Ploieşti şi o partidă de baschet cu elevii de la Colegiul Militar din Breaza.

soldati6.jpg

Nu e NBA, e doar un meci de baschet între soldaţii americani şi tinerii români

Maaterialul integral se regăseşte pe Adevărul.ro.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1