Uite ce «singur» eşti pe plaja virgină de la Corbu!

Ultima actualizare:

    Colţul de rai aflat la 12 km de Năvodari s-a transformat într-un furnicarFoto: Blitz
Colţul de rai aflat la 12 km de Năvodari s-a transformat într-un furnicarFoto: Blitz

Te întrebi unde să petreci un sejur de neuitat, într-un loc relaxant, departe de aglomeraţia din staţiuni? Ai auzit de plajele virgine şi ai vrea să le testezi? A venit momentul, îţi spui, şi o iei plin de entuziasm spre plaja Corbu, unul dintre cele mai sălbatice locuri de pe Litoralul românesc. Surpriză, însă, aici numai sălbăticie şi linişte nu mai este!

Plaja de la Corbu - o adevărată porţie de natură pură pentru cei care vor să se bucure la modul simplu de mare, nisip şi mult soare.

Te şi relaxezi, dar  te şi distrezi
Te şi relaxezi, dar te şi distrezi

Aflat la o aruncătură de băţ de staţiunea Năvodari (12 km), satul Corbu ”ascunde” una dintre ultimele plaje virgine de pe Litoralul românesc. Nisipul fin, ”ornat” cu scoici şi apa extrem de curată, în care vezi bancuri de peştişori înotând lângă tine, lipsa şezlongurilor şi a muzicii pe plajă şi numărul redus de turişti fac un tablou extrem de plăcut. Stai!

Te şi relaxezi, dar  te şi distrezi
Te şi relaxezi, dar te şi distrezi

Aşa era în urmă cu trei-patru ani celebra plajă Corbu. Acum, drumul prăfuit a devenit „autostradă”. Maşinile curg valuri-valuri. Unele „cocoşate” de bagaje, altele trăgând după ele rulote mai mult sau mai puţin moderne. De parcă ar mai avea unde să campeze! Parcarea şi dealurile sunt pline şi amintesc de campingul din Neptun sau plaja din Vama Veche.

Corturile şi rulotele  au împânzit plaja
Corturile şi rulotele au împânzit plaja

Nimic nu mai e ce ştiai. Liniştea a fost alungată de muzica de la singura terasă de pe plajă, unde găseşti băuturi şi mâncare la fel de scumpe ca la un restaurant de fiţe din Mamaia. O sticlă de bere la jumătate costă 7 lei şi o doză de suc 5 lei. Dacă insişti să faci plajă în Corbu, te poţi caza şi la pensiunile din sat. Localnicii te aşteaptă cu braţele deschise în vile, case de vacanţă şi un complex turistic, iar preţurile sunt pentru toate buzunarele.

Corturile şi rulotele  au împânzit plaja
Corturile şi rulotele au împânzit plaja

Costă de la 80 de lei noaptea (la gazdă), la 220 de lei (complex cu piscină, terenuri de tenis şi minifotbal). Doar că drumul din sat până pe malul mării este o aventură. Din cei 4 kilometri de parcurs pe câmp, numai jumătate sunt asfaltaţi.Bei cocktail direct din hamac

Barul din Corbu este atracţia plajei, mai mult decât nisipul şi marea. De un an de când s-a deschis, atrage tinerii ca un magnet.

Alte rulote  continuă să vină
Alte rulote continuă să vină

Până acum câţiva ani, doar  câţiva turişti îşi montau  cortul pe plaja virgină
Până acum câţiva ani, doar câţiva turişti îşi montau cortul pe plaja virgină

De dimineaţă şi până târziu în noapte, aici e plin. La UNBAR, căci aşa se numeşte locaţia, se beau cocktail-urile direct din hamac, unde poţi să “zaci” departe de soarele arzător.


    Te şi relaxezi, dar  te şi distreziFoto: Blitz
Te şi relaxezi, dar te şi distreziFoto: Blitz

Iar seara poţi să te distrezi la un spectacol de improvizaţie, la care - dacă vrei - poţi să fii chiar actor!

Vremea se mai răcește

Pentru patru zile, temperaturile vor coborî atât ziua, cât și noaptea, informează meteorologii ANM. Din nordul continentului a coborât un val de aer rece care va afecta și țara noastră. Treptat, dinspre vestul țării, temperaturile vor ajunge, de la  30-35˚C, la doar 26-28˚C, până în 13 august. Vremea va deveni instabilă în toată țara și se vor înregistra ploi în averse. Pe Litoral, temperaturile vor fi între 26 și 28˚C, în perioada 12-14 august. La munte va ploua în fiecare zi, în averse, dar în 11 și 12 august, precipitațiile vor fi pe arii mari. Din 15 august, de Sfânta Maria, temperaturile vor reveni la 30-32˚C. (Marina Dohi)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net