Uite ce au făcut puhoaiele! Inundații în 99 de localități din 19 județe

Ultima actualizare:

    Ploile torențiale au adus mari necazuri pe locuitorii din Moldova, Transilvania, nordul și sudul țării. Peste 760 de persoane au fost salvate din situaţii de risc. FOTO: DRDO Iași
Ploile torențiale au adus mari necazuri pe locuitorii din Moldova, Transilvania, nordul și sudul țării. Peste 760 de persoane au fost salvate din situaţii de risc. FOTO: DRDO Iași

Mare necaz pentru locuitorii din Moldova, Transilvania și sudul țării. Cel mai recent bilanț arată că patru persoane au murit luate de viitură, 760 de persoane au fost salvate, 255 de caseau fost inundate, șase poduri distruse și drumuri acoperite cu apă și mâl.

Au muncit zi-lumină pompierii militari. Ploile torențiale au adus mari necazuri pe locuitorii din Moldova, Transilvania, nordul și sudul țării. Peste 760 de persoane au fost salvate din situaţii de risc. S-a intervenit în 99 de localităţi din 19 judeţe afectate de inundaţii. Acesta este cel mai recent bilanț al ISU.

Ultimul bilanţ transmis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arată că au fost inundate 255 de case, peste 530 de curţi, 14 tronsoane de drum naţional, iar peste 760 de persoane au fost salvate de către autorităţi din situaţii de risc. Pe parcursul zilei, echipajele de intervenţie au acţionat în 99 de localităţi din 19 judeţe.

Personalul MAI a acţionat pe tot parcursul zilei în 99 de localităţi din 19 judeţe - Alba, Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău,  Covasna, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea. 

Inundaţiile au afectat 255 case, 632 curţi, 95 subsoluri/beciuri, 6 poduri/podeţe, 85 anexe gospodăreşti, 4 operatori economici, 14 tronsoane de drum naţional şi 12 tronsoane de drum judeţean, 3 tronsoane de cale ferată şi 5 diguri.

Zeci de avertizări meteo

De patru zile, curg avertizările meteo. Meteorologii au emis averitzări pa bandă rulantă: în 24 de ore au fost emise 13 atenţionări de fenomene meteorologice periculoase imediate tip ”cod galben” care au vizat averse de ploaie, intensificări ale vântului ce pot lua aspecte de vijelie, descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni.

Traficul rutier este afectat

Traficul rutier este afectat pe cinci drumuri naţionale şi pe 13 drumuri judeţene, iar traficul feroviar este întrerupt pe două tronsoane de cale ferată, iar cinci localităţi din Covasna, Harghita şi Suceava sunt nealimentate cu energie electrică în urma inundaţiilor, informează MAI. Pe parcursul nopţii, s-a intervenit pentru evacuarea a 45 de persoane, iar situaţia revine la normal în zonele afectate, afirmă MAI.

Traficul rutier este afectat pe cinci drumuri naţionale şi 13 drumuri judeţene, iar traficul feroviar este întrerupt pe două tronsoane de cale ferată, secţia 205 Băbeni - Alunu la km feroviar 34+400 de metri şi secţia de cale ferată 403 Braşov - Întorsura Buzăului, la Budila, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri.

La primele ore ale diminetii (1 iulie), se înregistrau întreruperi în alimentarea cu energie electrică în cinci localităţi din trei judeţe: Covasna, Harghita şi Suceava

În zonele afectate, s-a intervenit cu peste 20.000 de angajaţi şi 7.400 mijloace tehnice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net