Uite când sunt programate evaluările elevilor din clasele mici!

Ultima actualizare:

    Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale şi la simularea probelor scrise ale examenului de Bac nu se trec în catalog
Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale şi la simularea probelor scrise ale examenului de Bac nu se trec în catalog

Premieră în învăţământul românesc. Elevii vor susţine primele testări din viaţa lor încă din clasa a II-a, apoi din doi în doi ani. Profesorii sunt îngrijoraţi din pricina dezastrelor de la Evaluarea naţională şi de la Bac, din ultimii ani.

Speră ca prin mai multe testări la nivel naţional, vor vedea ce nu merge, ce trebuie schimbat şi la ce nivel de cunoştinţe au ajuns şcolarii. Ministerul Educaţiei a anunţat când vor fi susţinute primele Evaluări naţionale la clasele mici, dar şi simularea examenului de Bac.

Iată calendarul:

Evaluările naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2013-2014 se vor desfăşura, în două sesiuni, în perioada 6 - 29 mai, după cum urmează: prima sesiune, în perioada 6 - 15 mai, iar a doua sesiune, în perioada 20 - 29 mai.

PRIMA SESIUNE are următorul calendar:

* clasa a II-a, 6 mai, Limba română - scris şi citit; 7 mai: Limba maternă - scris şi citit; 8 mai - Matematică * clasa a IV-a, 13 mai - Limba română - Limba maternă; 14 mai - Matematică * clasa a VI-a, 14 mai, Limbă şi comunicare; 15 mai, Matematică şi ştiinţe.

SESIUNEA A DOUA, pentru elevii care au absentat din motive întemeiate la prima sesiune. Calendar:

* clasa a II-a, 20 mai: Limba română - scris şi citit; 21 mai - Limba maternă - scris şi citit; 22 mai - Matematică* clasa a VI-a, 27 mai - Limbă şi comunicare; 28 mai - Matematică şi ştiinţe* clasa a IV-a, 28 mai: Limba română - Limba maternă; 29 mai - Matematică.

Testele sunt elaborate de Ministerul Educaţiei, formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele şcolare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu.

Pentru clasa a IV-a, testele vor avea un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale administrate elevilor în vârstă de 10-12 ani (tip PISA). Nivelul de dificultate al testelor va fi mediu.

IMPORTANT! Rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei, ci vor fi folosite pentru analizarea nivelului de cunoştinţe ale elevilor, pentru portofoliu, precum şi pentru informarea părinţilor.

Fiecare test va fi evaluat de către două cadre didactice, pentru fiecare disciplină în parte.

Simularea examenelor

Ministerul Educaţiei organizează simulări ale examenelor naţionale în lunile februarie şi martie. Iată calendarul: - simulările examenelor naţionale din anul şcolar 2013-2014 se desfăşoară în zilele de 18, 19 şi 20 februarie, Evaluarea naţională pentru elevii clasei a VIII-a, respectiv 3, 4, 5 şi 7 martie, pentru Bac. În premieră, începând din acest an, se organizează simulări şi pentru elevii de clasa a XI-a, cu dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen naţional şi cunoaşterea nivelului de cunoştinţe.

Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2013 - 2014, sunt: Limba şi literatura română -18 februarie, Limba şi literatura maternă - pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale -19 februarie şi Matematică -20 februarie. Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie. Simularea probelor scrise ale examenului de Bac pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a are următorul calendar: Limba şi literatura română -3 martie, Limba şi literatura maternă -4 martie, proba obligatorie a profilului (5 martie) şi, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului - 7 martie. Toate probele sunt scrise. Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 14 martie.

IMPORTANT! Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale şi la simularea probelor scrise ale examenului de Bac nu se trec în catalog.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net