Elena Udrea poate fi arestată. Parlamentul a decis

Ultima actualizare:

    Soarta Elenei Udrea se decide luni în Parlament
Soarta Elenei Udrea se decide luni în Parlament

În noiembrie 2014, Elena Udrea aspira să conducă România de la Cotroceni. Blonda încerca să ne convingă să o votăm cu sloganurile „Bună pentru educaţie, Bună pentru România” sau „Bună pentru Sănătate, Bună pentru România”. De luni seară, însă, Elena Udrea e bună pentru arest!

"Gala Bute" și "Microsoft" sunt coșmarurile Elenei Udrea. Fostul lider al Partidului Mișcarea Populară a așteptat luni seară, 7 noiembrie, cu sufletul la gură votul capital din Camera Deputaților. Parlamentarii au fost chemați să se pronunțe în legătură cu începerea urmăririi penale și arestarea în cele două dosare grele deschise pe numele ei. Udrea e acuzată că s-a folosit de funcția de ministru pentru a obține, pe nedrept, fonduri europene pentru organizarea galei de box de la București din 9 iulie 2011.

În dosarul Microsoft, Udrea e suspectată de trafic de influență, spălare de bani și fals în declarații de avere. Deputații au avut șase sesiuni de vot, pentru a da curs cererilor Justiției. Prima a vizat începerea urmăririi penale pentru „Gala Bute”, a doua se referea la extinderea urmăririi pentru luare de mită în „Gala Bute”, iar a treia trebuia să tranșeze cererea de arestare pentru „Gala Bute”.

A urmat al patrulea vot, pentru începerea urmăririi penale în dosarul Microsoft, al cincilea vot pentru cererea de reţinere şi arestare preventivă în dosarul Microsoft şi al şaselea pentru schimbarea controlului judiciar în arestare, tot în dosarul Microsoft.

Luni seară, în jurul orei 21.00, Camera Deputaţilor a aprobat prima cerere a procurorilor privind urmărirea penale a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute", fiind înregistrate 285 de voturi "pentru" şi 49 "împotrivă". În jurul orei 21.30, a fost aprobată şi a doua cerere privind extinderea urmăririi penale, fiind înregistrate 278 de voturi "pentru" şi 50 "împotrivă".

Şi la ora 22.05 s-a aprobat şi prima cerere de arestare a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”. 219 parlamentari au fost "pentru" şi 102 "împotrivă". Camera Deputaţilor a aprobat, luni seară, cererea de urmărire penală în dosarul Microsoft în cazul Elenei Udrea, fiind înregistrate 243 voturi "pentru" şi 50 "împotrivă". După publicarea avizelor în Monitorul Oficial, procurorii pot trece la aplicarea cererilor.

Imediat după miezul nopţii, Camera Deputaţilor a aprobat cererea de urmărire penală a Elenei Udrea în dosarul Microsoft. Deputaţii s-au exprimat astfel: 243 voturi "pentru" şi 50 "împotrivă".

UPDATE Camera Deputaţilor aprobă reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea în dosarul Microsoft. Deputaţii s-au exprimat prin vot secret, cu bile.

Elena Udrea, prima reacţie după vot

"Parlamentul a avut o şansă, dar a ratat-o. Eu îmi asum destinul. Subiectul nu trebuie să fie ce se întâmplă cu mine, ci cum va arăta România condusă din umbră discreţionar şi ocult, odată ce adevărul a fost suprimat", a scris Elena Udrea pe Facebook luni, 9 februarie, după votul din Parlament.

Elena Udrea, gest şocant în Parlament

Elena Udrea şi-a apăsat cu degetul nara dreaptă a nasului
Elena Udrea şi-a apăsat cu degetul nara dreaptă a nasului

Elena Udrea a făcut un gest șocant, luni seară, înainte de a-și reocupa locul în fotoliul din Camera Deputaților, după ce și-a susținut discursul în fața plenului. Udrea a căutat special cu privirea camerele de luat vederi și și-a apăsat, ostentativ, cu degetul arătător pe nara dreaptă. Acesta ar putea fi interpretat fie ca o amenințare sau ca un gest mafiot.

"Văd că gestul meu din Parlament în care am dus mâna la nas a creat mare vâlvă şi s-a transformat în subiect de analiză semiotică. În realitate, e un semn pe care l-am făcut unei persoane dragi mie, căreia am vrut să-i transmit că «totul e în regulă»", a explicat Elena Udrea pe pagina ei oficială de  Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net