Ucişi de băiatul pe care l-au crescut de la 5 luni

6-criminal.jpg

Alexandru Dan, 17 ani, era spaima locuitorilor de pe strada Mihail Sadoveanu din Călăraşi
Citeste tot despre: 

Născut să ucidă! Alexandru Dan, 17 ani, a ucis, luni la ora 21.00, doi bătrâni, Nicolae şi Tudoriţa Popescu şi pe fiica lor, Vasilica, de 58 de ani. Culmea, bătrânii erau chiar cei care îl crescuseră ca pe fiul lor de la vârs­ta de 5 luni.

Strada Mihail Sadoveanu din Călăraşi era ieri locul cel mai trist din lume. În faţa casei cu numărul 17, vecinii deja discutau ce se întâmplase pe timpul nopţii. Conform adevarul.ro, anchetatorii au refăcut deja filmul oribilei fapte. Dan Alexandru şi Valentin Bivolaru, doi adolescenţi de 17 ani, sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor etnobotanice, au ucis trei oameni cu mai multe lovituri de topor, cuţit şi briceag. Primul a fost crescut de la cinci luni şi până la 15 ani de membrii familiei Popescu. Tot timpul le-a făcut probleme, venea noaptea, tăia lumina, fura din casă şi dispărea. Fura de fapt de unde putea, bea şi se droga. Cum au acţionat adolescenţii criminali? Pentru a fi sigur că nu este văzut, în mintea lui bolnavă, Dan Alexandru a găsit soluţia să îşi ducă fapta la bun sfârşit! A întrerupt curentul de la tabloul electric, iar când victimele au adormit, cei doi adolescenţi transformaţi în bestii au trecut la atac.

6uikyi.jpg

Tudoriţa Popescu, 80 de ani

Au furat din casă 50 de lei şi o pereche de cercei şi au plecat cu maşina familiei, un Opel parcat în faţa porţii. La comiterea crimei, cei doi au folosit un topor, un briceag şi un cuţit, victimelor fiindu-le aplicate mai multe lovituri. Ei au fost turnaţi la câteva zeci de minute după faptă de Cristian Ene, un alt adolescent care a fost martor la faptă. Potrivit adevarul.ro, acesta, mustrat de conştiinţă, a alertat un vecin.

6tuiyuiyu.jpg

Nicolae Popescu, 82 de ani

Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Călăraşi spun că Dan Alexandru era rebel, nu s-a acomodat cu regulile din centru şi fugea frecvent, dar că familia Popescu, cu care el păstrase legătura, nu a cerut ajutorul instituţiilor statului. De cu totul altă părere sunt vecinii victimelor care povestesc că mai marii centrului insistau mereu ca minorul să fie luat acasă. Ei descriu o familie respectuoasă şi bună care s-a încăpăţânat să aducă pe calea cea bună un ”soi rău”. „Erau respectuoşi şi foarte plăcuţi. Aveau doi copii, o fiică, Ica, aşa cum îi spuneam noi, şi un băiat. Ica l-a luat la început în plasament pe Dănuţ, dar copilul a crescut şi şi-a dat arama pe faţă. Nu pot să cred ce a făcut, îl ştiu de când era mic, în cărucior. Niciodată nu i-a lipsit nimic. Toată lumea spune că era pregătit să le facă rău “, spune vecina Cornelia Dumitru.
Poliţia a furnizat şi palmaresul infracţional al lui Dan Alexandru. Tânărul este cercetat de Poliţie şi arestat preventiv pentru două furturi comise în perioada 27 septembrie – 27 noiembrie, timp în care figura ca învoit de familie de la Centrul de Plasament Perişoru. La sfârşitul lunii septembrie, a furat aceeaşi maşină a familiei şi a condus-o pe drumurile publice, fără să deţină permis. A fost reţinut 30 de zile şi plasat sub control judiciar. Vineri, pe 9 noiembrie, se prezentase la secţia de Poliţie, conform programului. Cei doi adolescenţi criminali sunt acuzaţi acum de omor deosebit de grav şi furt, iar Alexandru şi pentru conducere fără permis.

Loading...