Trei copii intoxicaţi cu Furadan

Ghinionul a lovit o familie din localitatea constănţeană Negru Vodă! Duminică, trei copii cu vârste cuprinse între trei şi şapte ani s-au intoxicat cu furadan. Potrivit medicilor, părinţii s-au alarmat după ce copiii, o fetiță şi doi băieţi, ar fi băut o substanță toxică dintr-o sticlă.

Familia se mutase cu chirie în casa din Negru Vodă în aceeaşi zi. În timp ce părinții aranjau lucrurile în casă, copiii au găsit o sticlă, iar apoi au început să se simtă rău, potrivit reporterntv.ro. Din primele informaţii, copiii doar ar fi atins substanţa toxică şi ar fi acuzat stări de greaţă. Unul dintre puşti a fost adus la spital cu elicopterul SMURD, iar ceilalți doi au fost transportaţi cu ambulanțele.

Click! spune

Furadan este denumirea comercială a pesticidului Carbofuran, folosit la combaterea insectelor care invadează culturile de porumb, cartofi şi soia. Din cauza toxicităţii ridicate, produsul a fost interzis în Uniunea Europeană. Pe 14 iulie 2010, cântăreaţa Mădălina Manole s-a sinucis înghiţind o cantitate mare de Furadan.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1