Transelectrica anunță ”Criză energetică iminentă”

Ultima actualizare:

    Guvernul Grindeanu vrea să treacă la raționalizarea energiei electrice pentru agenții economici
Guvernul Grindeanu vrea să treacă la raționalizarea energiei electrice pentru agenții economici

Sistemul Energetic Naţional are mari probleme anunţă Transelectrica relatează digi24.ro. Reprezentanții Ministerul Energiei au prezentat în ultima ședință de guvern un raport întocmit de mai marii companiei, care prezintă o situație apocaliptică a modului a cantității de apă furnizată de hidrocentrale

La preluarea mandatului, miniștrii Energiei și Economiei anunțau că nu sunt probleme în aprovizionarea cu energie electrică. Acum însă au alte păreri. Potrivit unui comunicat al ministerului Energiei, încă de pe data de 11 ianuarie Transelectrica a notificat mai multe instituții de faptul că există o criză iminentă în funcționarea sistemului energetic național. Este vorba de perioada 17 – 20 ianuarie, iar ministerele Energiei și Economiei au fost anunțate că vor fi probleme cu aprovizionarea cu energie electrică din cauza vremii severe.

Potrivit speciasliștilor, gazele au ajuns la un consum istoric, trecându-se la consumul din conductele magistrale, adică sursele tradiționale de gaze nu au fost suficiente. Pe de altă parte energia produsă în parcurile eoliene a fost foarte puțină deoarece din cauza viscolului instalațiile au înghețat. Transportul cărbunelui a fost afectat de asemenea din cauza vremii.

Guvernul a elaborat un act normativ prin care exporturile de electricitate pot fi anulate, iar consumul intern de energie electrică poate fi restricţionat. Autorităţile spun că limitarea în tranşe a consumului de energie electrică nu ar afecta populaţia, aceasta fiind aplicată doar în zona industrială prin restricţionarea consumului la o putere minimă tehnologică, anunță și Economica.net.

Ministerele Energiei și Economiei pregătesc potrivit unor surse guvernamentale măsuri pentru reducerea cantității de energie electrică furnizată agenților economici pentur a ajuta populația

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net