Trafic îngreunat. Trenuri și curse întârziate, starea drumurilor

cfr.jpg

tren inghetat
CFR Călători a anulat 11 trenuri

E zăpadă în toată țara, motiv pentru care traficul rutier, aerian și pe calea ferată este mult îngreunat. Meteorologii spun că ninsorile vor diminua în intensitate în această seară (20 martie).

Suntem sub ”cod galben” de precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, până în această seară (20 martie), ora 20.00. Însă, vremea rea va dura până la sfârșitul săptămânii, spun meteorologii ANM. Desigur, în funcție de evoluția fenomenelor, avertizările meteo vor fi actualizate.

Traficul aerian

Traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, marţi dimineaţa (20 martie), în Capitală, nefiind curse anulate. Unele aeronave pot avea întârzieri mai mari de 50 de minute, generate de necesitatea degivrării aeronavelor înainte de decolare, au anunţat reprezentanţii Aeroporturi Bucureşti.

Potrivit sursei citate, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, conform programului de zbor. Unele zboruri pot înregistra întârzieri la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care, punctual, pot atinge şi chiar depăşi 50 de minute, anunţă Aeroporturi Bucureşti. 

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru a se asigura operarea în condiţii de siguranţă.

Drumuri cu probleme

Infotrafic: Circulaţie îngreunată pe mai multe artere, după deraparea unor TIR-uri pe zăpadă. Traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă în întreaga ţară.

Circulaţia în judeţul Caraş-Severin este îngreunată, marţi dimineaţă (20 martie), din cauza a două evenimente rutiere în care au fost implicate două TIR-uri care au derapat pe zăpadă, pentru că şoferii nu au adaptat viteza la condiţiile de drum.

În judeţul Sibiu, un TIR a derapat, dar şi pe Centura Bucureşti. În cea mai mare parte a ţării se circulă în condiţii de iarnă, iar în unele judeţe mai sunt drumuri cu circulaţie îngreunată din cauza inundaţiilor.

Potrivit Infotrafic, primul accident a avut loc în judeţul Caraş-Severin, pe DN 57 B, la kilometrul 39, în apropierea localităţii Bozovici, iar al doilea pe DN 6, la kilometrul 426, între localităţile Teregova şi Armeniş. Nu au fost victime, iar traficul a fost reluat la ora 10.00.

Pe Centura Bucureşti, în localitatea Pantelimon, a avut loc un accident rutier, în care un autoturism care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, pe un carosabil acoperit cu un strat subţire de zăpadă, a derapat şi a intrat într-o dubă care circula regulamentar. În urma impactului au rezultat 2 persoane rănite. Traficul a fost oprit pe ambele sensuri de mers.

Infotrafic anunță că nu există drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile, însă se circulă în condiţii de iarnă în aproape toată ţara, cu precădere în jumătatea de sud a ţării, aflată sub incidenţa unui ”cod galben” de ninsori, precipitaţii mixte, vânt şi polei.

Inundații

bn-pod-de-gheata_2Zoom
Pe râurile din Moldova s-au format poduri de gheață care au produs inundații

Din cauza revărsării unor cursuri de apă şi a inundării părţii carosabile, se circulă îngreunat în: judeţul Bacău, pe DN 12 B, la ieşirea din localitatea Târgu Ocna către Slănic Moldova, în judeţul Buzău, pe DN 10 Buzău - Braşov, în localitatea Măgura, la kilometrul 26+800 de metri, în judeţul Vâlcea, pe DN 64, în localitatea Băile Olăneşti, la kilometrul 134 şi pe mai multe drumuri judeţene din Alba, Braşov, Buzău, Covasna, Galaţi, Harghita şi Vrancea.

Porturi

Din cauza vântului puternic, începând din această dimineaţă (20 martie), de la ora 5.00, a fost închisă bara Sulina.

Trenuri anulate

CFR Călători menţine şi astăzi (20 martie) decizia de anulare a unor trenuri din cauza vremii. Stau în depou 11 garnituri de pe ruta Bucureşti – Constanţa şi retur şi Faurei – Galaţi. În Gara de Nord din Bucureşti câteva trenuri au întârzieri între 5 şi 15 minute: trenurile IR 1581 şi IR 1587 Bucureşti Nord - Constanţa şi IR 1582 şi IR 1588 Constanţa – Bucureşti Nord, R 8002 Constanţa - Bucureşti Obor, R 8003 şi R 8001 Bucureşti Obor – Constanţa, R 8011 Bucureşti Obor – Feteşti, R 8012 Feteşti – Bucureşti Obor, R 8212 Constanţa – Faurei şi R 7373 Faurei – Galaţi.

”Cod galben” în 18 județe și în Capitală

Este ”cod galben” de ninsori, polei şi intensificări ale vântului, avertizări ce vor fi în vigoare până marţi (20 martie) la ora 15.00, respectiv ora 20.00, vizând Capitala şi 18 judeţe din sudul şi vestul ţării.

Recomandări

”Recomandăm conducătorilor auto să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelopele de iarnă, să circule cu viteză foarte redusă, să nu bruscheze comenzile maşinii, să utilizeze în special frâna de motor, să nu efectueze depăşiri riscante, să mărească distanţa de siguranţă dintre autovehicule şi să adopte continuu o conduită preventivă la volan”, precizează Infotrafic.

loading...
Loading...