Trafic îngreunat pe DN1 din cauza aluviunilor, peste 100 de case inundate, 60 de oameni blocați într-un camping

Ultima actualizare:

    foto: ISU Neamț
foto: ISU Neamț

În ultimele 24 de ore, aversele au produs inundații în 29 de localități din 12 județe. Peste 100 de gospodării au fost inundate. Situații deosebite au fost înregistrate în județele Alba, Dâmbovița, Iași și Neamț, acolo unde mai multe persoane au fost izolate, iar un bărbat a fost găsit decedat.

În localitatea Bistra (Alba), 3 persoane au fost evacuate preventiv la rude, din locuința inundată, iar în localitatea Durău (Neamț), 5 persoane au fost temporar izolate la o pensiune din cauza viiturilor.

Între localitățile Durău și Grințieș (Neamț), pe DJ 155F, s-a acționat cu utilaje de la autoritățile locale pentru deblocarea a 6 autoturisme cu 14 persoane, surprinse de aluviuni pe carosabil.

În Campingul Zănoaga (Dâmbovița), din cauza unei viituri, aproximativ 60 de persoane fără probleme medicale sunt blocate cu rulotele/autoturismele în camping. Se așteaptă retragerea apei pentru ca persoanele să poată părăsi zona în siguranță.

În Hândrești (Iași) un bărbat de 47 de ani a fost găsit decedat în albia pârâului din localitate, blocat între aluviuni și copaci, fiind probabil surprins de debitul crescut al apei în timp ce încerca să treacă prin albia pârâului.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 22 de localități din județele Mureș și Neamț, însumând un număr de aproape 7.000 de consumatori finali nealimentați. Pentru remedierea deficiențelor au acționat echipe ale furnizorului de electricitate.


    foto: ISU Neamț
foto: ISU Neamț

Recomandările autorităților

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Mai multe informații despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Autoturism luat de viitură, la Sinaia

Un autoturism a fost luat de viitură la Sinaia, marţi dimineaţa, iar mai multe gospodării au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente, a informat city managerul staţiunii, Marian Panait. Potrivit acestuia, pârâul Izvorul Dorului a ieşit din albie, iar primele date arată că patru gospodării au fost inundate şi un autoturism a fost luat de viitură. Nu sunt persoane în pericol, iar autorităţile monitorizează zona.

Rupere de nori la Bușteni. Trafic îngreunat pe DN1

Traficul rutier pe DN 1 a fost reluat pe un fir, marţi dimineaţă, la Buşteni, după a fost blocat complet şi deviat din cauza scurgerilor de apă şi a aluviunilor aduse pe carosabil. Potrivit Centrului Infotrafic, circulaţia a fost reluată pe un fir, alternativ, pe DN 1 Ploieşti - Braşov, la kilometrul 130+650 metri, pe raza staţiunii Buşteni. În continuare se acţionează pentru curăţarea suprafeţei de rulare de aluviuni. Zeci de case şi un supermarket au fost inundate, marţi dimineaţă, la Buşteni în urma unei ruperi de nori. 

Citește și:

5 autoturisme au rămas blocate pe un drum județean, după ce a căzut un copac. Pompierii și salvamontul intervin în zonă

E cod roșu de vreme severă! Furtunile lovesc nordul țării, în Suceava și Maramureș

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net