Top 20 destinații de vacanță sigure în perioada pandemiei de coronavirus. Sibiu, pe locul 10

piata-mare-sibiu.jpg

Piața Mare din Sibiu,imagine panoramică
Sibiul se numără printre cele mai sigure destinații de vacanță în era coronavirusului
Sursa foto: Pinterest

Multe țări europene își deschid frontierele, se reiau zborurile, hotelurile își așteaptă primii clienți, iar turismul pare că-și revine, încet, încet la viață. Dacă te gândești la vacanță, iată topul 20 al celor mai sigure destinații de vacanță în perioada pandemiei de coronavirus, unde este foarte puțin probabil să te îmbolnăvești.

Organizaţia Europeană pentru cele mai bune destinaţii (EBD), care se încadrează în Reţeaua EDEN a Comisiei Europene, a întocmit o listă a celor mai sigure 20 de destinaţii pentru călătorii şi turism, după coronavirus,potrivit news.ro. Pe lista preluată de Forbes apar mai multe oraşe din Polonia, Croaţia, Grecia, dar şi municipiul Sibiu, singura destinaţie din România.

Top 20 destinații de vacanță sigure în perioada pandemiei de coronavirus

Pentru a-i ajuta pe cei care doresc să călătorească în Europa, Organizaţia Europeană pentru cele mai bune destinaţii a prezentat o listă cu 20 de zone cel mai puţin afectate de Covid-19: Tbilisi - Georgia, Corfu – Grecia, Cavtat – Croaţia, Insulele Azore, Preveza – Grecia, Alentejo – Portugalia, Batumi – Georgia, Zagreb – Croaţia, Algarve – Portugalia, Sibiu – România, Kotor – Muntenegru, Rijeka – Croaţia, Varşovia – Polonia, Viena – Austria, Bohinj – Slovenia, Malta, Gdansk – Polonia, Vilnius – Lituania, Riga – Letonia, Taigaua sălbatică - Finlanda.

Despre Sibiu, jurnaliştii de la Forbes menţionează că este „un oraş frumos, istoric din Transilvania”. „Poreclit «Oraşul cu ochi», Sibiu este o destinaţie turistică cunoscută atât pentru vizitatorii autohtoni, cât şi pentru cei străini. Cunoscut pentru cultura, istoria, gastronomia, arhitectura diversă (inclusiv casele sale iconice cu ochi care i-au dat porecla) şi minunile sale naturale, oraşul a devenit o destinaţie turistică râvnită”, mai notează publicaţia.

Ziariştii fac referire la anul 2007, când oraşul a fost Capitala Europeană a Culturii. În 2019, orașul a fost numit Regiunea Europeană a Gastronomiei, iar în 2020 a fost desemnat de Organizaţia Europeană pentru cele mai bune destinaţii „a şasea cea mai bună destinaţie turistică a Europei”. Nu e de mirare că Sibiul se află în top 20 cele mai sigure destinații de vacanță în perioada pandemiei de coronavirus. 

Loading...