Ții mașina în garaj? Ai putea suspenda polița RCA!

Ultima actualizare:

    Prevederea suspendării poliței RCA este cuprinsă într-un proiect de lege
Prevederea suspendării poliței RCA este cuprinsă într-un proiect de lege

Veste bună pentru șoferi! Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are în vedere să introducă în proiectul noii legi a RCA ca polița să poată fi suspendată în cazul în care mașinile nu sunt scoase din garaj pentru o bună bucată de timp.

Mulți șoferi nu circulă cu autoturismele iarna. Le e frică de accidente, iar pensionarii își scot mașinile din garaj foarte rar. Cu toate astea, acum sunt obligați să încheie RCA pe șase sau pe un an și să o înnoiască când expiră. Altă posibilitate nu au.

”Pe baza concluziilor unui grup de lucru dedicat, care a reunit toate părțile interesate, ASF a finalizat propunerea privind proiectul Legii privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule, care ar urma să înlocuiască Legea nr. 136/1995. Proiectul are în vedere inclusiv posibilitatea de a suspenda polița RCA pe perioada în care autovehiculul nu este utilizat”, au transmis într-un comunicat reprezentanții ASF.

De asemenea, pentru creșterea nivelului de transparență, instituția propune, în noul proiect de lege înaintat Parlamentului, instituirea obligativității asigurătorului de a pune la dispoziția asiguratului, la cerere, toate informațiile relevante care stau la baza fundamentării tarifului de primă RCA.

În plus, se dorește retehnologizarea și modernizarea sistemelor informatice, dar și crearea unei noi baze de date care să cuprindă informații despre polițele RCA și istoricul de daunalitate pe vehicul sau șofer, prin interconectarea cu sistemele Companiei Naționale de Drumuri și a Direcției de Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net