Tatăl lui Bogdan Gigină, în mijlocul protestatarilor: „Fiul meu se zvârcolește-n mormânt”

tataul_lui_gigina.jpg

tata bogdan gigina
Tatăl lui Bogdan Gigină, în mijlocul protestatarilor
Foto Mihai Voinea/Adevărul

Joi seara, 22 septembrie, au avut loc proteste în fața Palatului Parlamentului din București, în care peste 2.500 de manifestanți au scandat împotriva păstrării imunității parlamentare a lui Gabriel Oprea.

În jurul orei 21, în mijlocul protestatarilor a fost prezent și tatăl polițistului Bogdan Gigină, tânărul care a decedat căzând într-o groapă în timp ce conducea coloana oficială a lui Oprea.

Tatăl lui Gigină s-a arătat recunoscător celor prezenți la protest, le-a mulțumit că le pasă de durerea unui părinte care și-a pierdut fiul și este solidar cu cei care vor să se facă dreptate în cazul lui Oprea.

"Îi doresc să nu aibă parte de ce am avut noi, să nu aibă parte în viaţa lui de ce am avut noi şi prin ce dramă trecem în acest moment. Am venit la acest emoţionant miting. Este foarte greu. Am venit să le mulţumesc tuturor celor care sunt aici. Cred că fiul meu se zvârcoleşte în mormânt. Sper să se facă dreptate şi că nimeni să nu fie mai presus de lege. Toată lumea să fie egală în faţa legii", a declarat tatăl lui Bogdan gigină jurnaliștilor Antena 3, potrivit Adevărul.ro.

„Vreau să le mulţumesc pentru solidaritatea pe care o au şi emoţional pentru copilul meu. Sper ca justiţia să fie lăsată să-şi facă treaba până la capăt. Eu emoţional sunt alături de aceşti cetăţeni din toată ţara. Familia Gigină aşteaptă să se facă puţină dreptate, pentru ca Bogdan să poată dormi liniştit. Atât. Nimic mai mult. Fiul meu avea toată viaţa înainte. Îşi crease o familie. Comandantul suprem mi-a lăsat copilul în urmă. Vinovaţi, în opinia mea personală, în ordinea cronologică, sunt conducerea Brigazii Poliţiei rutiere de la acea vreme, ministrul de Interne şi firma de gaze. Pe vreme nefavorabilă, trebuia scos din misiune. Bogdan nu avea o cască funcţională. Avea doar o staţie pe ghidon. În al doilea rând, domnul ministru ne spune că nu dă comandă cu ce viteză să meargă coloana. Este adevărat. Dar cu ce viteză se circulă, dacă el trebuie să ajungă la o anumită oră“, a mai adăugat el.
 

 

Loading...
 
 

Citește și