Suspendat că l-a dus pe Sechelariu, pe jos, la groapă

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Mai marii Arhiepiscopiei Romanului şi Bacău au reproşat preoţilor participanţi, la 19 februarie, la funeraliile fostului primar al Bacăului, că o parte dintre aceştia au ales să meargă pe jos, înaintea maşinii mortuare, şi nu cu autoturismele, aşa cum decisese Primăria Bacău. Unul dintre ei a fost sancţionat.

Gabriel Iulian Ichim, preotul Jandarmeriei din Bacău, a fost oprit să slujească timp de 20 de zile, deoarece a participat la înmormântarea lui Dumitru Sechelariu, iar cortegiul nu a avut autorizaţie să meargă pe jos până la cimitir.

Dintre toţi preoţii care au mers pe jos, el a fost singurul care s-a ales cu o pedeapsă, deoarece a fost primul care nu a acceptat să se urce într-o maşină, iar după el s-ar fi luat şi alţii.

Concret, a doua zi după înmormântarea fostului edil al municipiului Bacău, preotul Ichim a primit o hârtie oficială din partea Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, în care i se aducea la cunoştinţă "cu frăţească dragoste" că a primit „pedeapsa vremelnică de oprire totală de la săvârşirea lucrărilor sfinte, începând cu 21 februarie".

Decizia oficială a fost motivată de faptul că preotul-militar „a participat la funeraliile lui Dumitru Sechelariu, al căror program religios a fost hotărât de însuşi Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul" şi unde Ichim nu avea ce căuta, deoarece aparţine unei alte parohii.

Va consilia angajaţii Jandarmeriei

Colonel Vasile Enache, comandantul Comandamentului de Jandarmi Judeţean Bacău, susţine că în următoarele 20 de zile preotul Ichim va avea alte atribuţii decât acelea de a sluji în biserică.

„Se va duce în unităţile de jandarmi şi va vorbi cu angajaţii noştri, îi va sfătui şi consilia. Adică va face un fel de consiliere cu militarii care au probleme", a declarat el.Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5