Grindeanu, condamnat! ALDE și PSD au hotărât retragerea sprijinului politic pentru Guvern

Ultima actualizare:

    PSD vrea să îi forțeze mâna lui Sorin Grindeanu pentru a demisiona
PSD vrea să îi forțeze mâna lui Sorin Grindeanu pentru a demisiona

Toți cei 26 de miniștri ai cabinetului Grindeanu și-ar fi completat și semnat demisiile pentru a forța mâna premierului Sorin Grindeanu să demsioneze, susțin surse din cadrul PSD citate de Hotnews. Soarta Executivului Grindeanu pare pecetluită, potrivit digi24.ro, reprezentanții ALDE, partenerul la guvernare al PSD stabilind într-o ședință extraordinară, retragerea sprijinului politic pentru premier

UPDATE 21.43: Retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu a fost emisă și de PSD. În momentul de față, Sorin Grindeanu nu mai are sprijin politic din partea celor care l-au ajutat să ajungă la conducerea Guvernului.

UPDATE 21.40: Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a mers, după ce a ieșt de la ședința din cadrul CEx, la întrunirea coaliției PSD-ALDE, dar nici el nu a răspuns întrebărilor adresate în grabă de jurnaliști. A promis că va clarifica totul în cadrul conferinței de presă.

UPDATE 20.54: După mai bine de patru ore de discuții în cadrul CEx, premierul Sorin Grindeanu a ieșit din cabinet rapid și nu a dat nicio declarație jurnaliștilor.

Toți membrii cabinetului Grindeanu ar fi demisionat miercuri, la cererea conducerii partidului, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid. Demisiile vor fi activate doar după votul liderilor PSD din Comitetul Executiv al partidului, care are loc în aceste momente. Potrivit surselor citate, premierul Sorin Grindeanu nu a demisionat.

Premierul Grindeanu s-a întâlnit înainte de ședință cu reprezentanții mai multor organizații pentru a primi sprijin înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD (CEx), unde se face analiza activității Executivului. În același timp, Liviu Dragnea s-a întâlnit cu miniștrii PSD.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat înaintea CEx că el nu a cerut și nu cere demisiile nimănui, că nu este certat cu premierul Sorin Grindeanu și că nu este vorba despre ”probleme personale”, între ei fiind ”țara”.

„Eu n-am spus...Eu n-am cerut demisia nimănui, nici premierului, nici vreunui ministru, este un act de voință al fiecăruia, dar asta spune ceva. O să discutăm și despre aceste demisii în CEx. Suntem într-o situație nu foarte confortabilă, dar în același timp nici nu putem lăsa ca lucrurile să evolueze exact ca până acum”, a spus Liviu Dragnea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net