«Suntem prizonierii animalelor sălbatice »

Ultima actualizare:

    Panică în zona Bran, unde autorităţile nu au ce să-i facă unui lup care şi-a făcut «domiciliu» într-o curte
Panică în zona Bran, unde autorităţile nu au ce să-i facă unui lup care şi-a făcut «domiciliu» într-o curte

De cinci zile, în Bran nu este linişte. Într-o gospodărie din satul Şimon a venit în vizită un lup care a ”sedus” şase câini ciobăneşti, le mănâncă mâncarea şi pleacă. Autorităţile au făcut pândă, l-au prins, dar le-a scăpat. Nu îl pot ucide pentru că nu este violent.

În Şimon toată lumea îl ştie pe Nicolae Arişanu. În curtea lui a fost găsit lupul vineri noapte. ”A venit copilul de cinci ani şi a spus că un câine nou este în curte. Nu i-a făcut nimic”, povesteşte primarul Rareş Rădăcină.

A doua noapte la fel. Venea, se juca pe lângă dulăi, le mânca “bucatele” şi pleca. Reprezentanţii autorităţilor nu au putut să facă nimic, vânătorii au spus că nu se bagă după episodul Sibiu, când a fost ucis ilegal un urs care fugea pe acoperişuri.

”Lupul este protejat şi legea spune că trebuia să dovedim că este violent, că distruge şi pune în pericol vieţile localnicilor. Dar ăsta era un lup atipic”, povesteşte edilul, enervat de lupul ciudat.

De abia duminică noapte au venit reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor fără stăpân Braşov şi au tranchilizat lupul. L-au băgat în cuşcă, hotărâţi să îl ducă în rezervaţia de la Zărneşti, dar pe drum s-a trezit, a rupt cuşca şi a fugit din nou în pădure. 

Aşa că, în fiecare seară, lumea din Şimon se postează în jurul casei lui Arişanu şi aşteaptă să vină în vizită lupul. Şmecheră, „fiara” stă pe deal şi doar se uită, de parcă ştie că este aşteptat, dar nici că mai vine la prietenii lui, ciobăneştii.

Urs împuşcat mortal în Sibiu

simeon stalpnicul png

Autorităţile din Sibiu au fost în alertă, pe 12 octombrie, după ce un urs s-a plimbat câteva ore prin centrul oraşului. Zona a fost împânzită de poliţişti şi jandarmi. Neputincioşi, aceştia au chemat în ajutor un vânător care l-a împuşcat mortal. Iniţial, s-a vorbit despre un urs de mari dimensiuni, însă ulterior s-a stabilit că animalul era pui. Uciderea lui face obiectul unui dosar penal şi al mai multor anchete, pentru a lămuri dacă ar fi putut fi salvat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net