Subprefectul Capitalei, despre Festivalul Enescu: „Nu se va permite acces în sală peste 70% din capacitate”

george-enescu-2011.jpg

Festivalul de muzică George Enescu
Foto: Facebook/Romania Insider

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Subprefectul Capitalei, care a preluat atribuţiile de prefect, Florela-Antonela Ghiţă, afirmă că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat Prefectura că nu va permite derogări de la respectarea normelor legale privind organizarea de spectacole. Organizatorii festivalului George Enescu au anunţat că au vândut bilete pentru 75% din capacitatea sălii Ateneului Român, însă legea prevede că sălile pot fi umplute la o capacitate de doar 70%.

În aceste condiţii, Prefectura nu admite excepţii. Organizatorii Festivalului „George Enescu” au transmis totuși, că cifra de 75% transmisă Prefecturii este o eroare, cifra reală fiind 70%, şi că, pentru evenimentele din cadrul festivalului, condiţiile sunt mai restrictive comparativ cu normele în vigoare.

S-a spus inițial că s-au vândut bilete pentru 75% din sală

„Am luat legătura şi cu domnul secretar de stat Raed Arafat, care mi-a confirmat că au o solicitare identică. Practic, de mâine, capacitatea de ocupare a unei săli de concerte, spectacole, gen Auditorium, Radio, Ateneul Român unde se desfăşoară evenimentul George Enescu, că despre festival vorbim, ar însemna ocuparea a 70%  în interior.

Dumnealor au spus că au vândut bilete pentru un grad de ocupare de 75%, impunând la vânzarea biletelor condiţia să fie vaccinate persoanele sau să prezinte un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, condiţiile cunoscute.

Domnul secretar de stat a spus că răspunsul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă va fi că nu se permite derogarea de la normele legale, astfel că nici noi nu am preluat o exceptare în acest sens. Nu se va permite accesul în sală peste 70%. Rămâne ca organizatorul să stabilească soluţia prin care va stabili care sunt cei 5% care rămân afară. Oricum norma astăzi spune că doar 70% se poate permite accesul”, a declarat Ghiţă.

Organizatorii susțin că a fost vorba de o greșeală

„Festivalul Enescu vinde bilete în limita maximă de 70% din sala la Ateneu şi la Auditorium, şi în limita a 50% din sala la Sala Palatului. La Ateneu şi la Auditorium cerem inclusiv prezentarea certificatului verde pentru acces. Deci condiţiile sunt mai restrictive la Festivalul Enescu, comparativ cu normele în vigoare.

Doamna subprefect se referă la o adresă a noastră, care, din păcate, a cuprins o greşeală de redactare - referinţă la un grad de ocupare de 75% din capacitatea Ateneului şi a Sălii Auditorium, în loc de 70%. Vom trimite o nouă adresă ca să corectăm acea eroare de redactare, pentru care ne cerem scuze.

La Sala Radio avem acces în limita a 50%, dar am vândut în limita a maxim 20-30%, iar la Auditorium, mult sub 50%. Doar pentru concertul de mâine al lui Avishai Cohen am făcut o excepţie de 70%, pentru că a fost cerere foarte mare. Măştile sunt obligatorii şi le şi oferim la intrare spectatorilor care nu au una”, au transmis pentru News.ro organizatorii Festivalului „George Enescu”.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5