Studiu: Vaccinații cu schema completă, risc de peste zece ori mic de a fi spitalizați sau de a muri infectați

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Un studiu al Centrului de Prevenire și Control al Bolilor (CDC) arată că vaccinarea împotriva Covid-19 ne protejează în caz de contact cu o persoană infectată, iar riscurile de a face o formă gravă este de peste zece ori mai mic.

Persoanele care au fost vaccinate cu schema completă au avut un risc de peste zece ori mai mic de a fi spitalizate sau de a muri din cauza Covid-19, comparativ cu persoanele care nu au fost vaccinate cu schemă completă.

În plus, rata de infectare a fost de cinci ori mai scăzută.

Studiu: Vaccinații cu schema completă, risc de peste zece ori mic de a fi spitalizați sau de a muri infectați

Specialiștii de la CDC arată faptul că vaccinurile oferă o protecție puternică împotriva formelor grave și a decesului chiar și pentru varianta Delta.

”Cel mai bun mod de a vă proteja pe voi și pe cei din jur este să vă vaccinați. Prin vaccinare împotriva Covid-19 se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare și se reduce considerabil riscul de deces”, au transmis autoritățile.

Deja, România se confruntă cu circa 2.000 de cazuri pe zi de infectare cu coronavirus, iar secțiile de terapie intensivă au început să se aglomereze. Peste 5 milioane de români sunt imunizați cu schema completă.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5