STUDENŢII AU RECUCERIT CLUJUL VIDEO Festivitate de absolvire în marş pe străzile oraşului (GALERIE FOTO)

Ultima actualizare:

Majorete, o mascotă, invenţii, un marş pe străzile oraşului îmbrăcaţi în robe. Generaţia absolventă a Universităţii Tehnice din acest an a organizat un eveniment emoţionant şi uluitor în acelaşi timp. Două mii de tineri îmbrăcaţi în robe negre s-au adunat în Sala Sporturilor „Horia Demian" la ora 10.00, pentru a sărbători alături de profesori şi părinţi absolvirea facultăţii. Au fost studenţi din cadrul a nouă facultăţi ale UTCN care au aplaudat, scandat, cântat, zâmbit şi, începând cu ora 12.30 au mărşăluit.

2.000 de studenţi au recucerit oraşul

Clujul studenţesc şi universitar a reînviat complet astăzi. Străzile oraşului, începând cu Splaiul Independenţei - Aleea Stadion, apoi Parcul Central, continuând pe străzile Emil Isac şi Petru Maior, până la Casa de Cultură a Studenţilor, toate au răsunat de cântecele şi scandările proaspeţilor absolvenţi, în frunte cu profesorii, dar şi rectorul UTCN, Radu Munteanu.

A fost primul marş studenţesc al absolvenţilor unei universităţi clujene din ultima decadă, motiv pentru care trecătorii au rămas mască la trecerea coloanei formată din circa 2.000 de studenţi. „N-am văzut aşa ceva în Cluj-Napoca niciodată, trebuie să recunosc. E foarte frumos, îmi aduce aminte de perioada în care eram eu studentă, de spiritul acela, de colegialitate. Nu am cuvinte", a spus Georgiana Cozma, în vârstă de 48 de ani.

Prima universitate clujeană cu mascotă

Universitatea Tehnică şi-a prezentat azi şi mascota, o premieră pentru o instituţie de învăţământ superioară din oraş. Ea e reprezentată de un castor, „inginerul" regnului animal. Mascota a intrat pe terenul Sălii Sporturilor la începutul festivităţii, în aplauzele celor prezenţi. Sub costum se află un student în anul II al UTCN, Aurelian Fărcaş. Tânărul a fost nevoită să iasă de câteva ori din sală pentru a lua aer, deoarece costumul e foarte călduros. „Nu e foarte greu costumul, dar mi-e foarte cald, sunt doar în costum de baie pe dedesubt", a spus studentul râzând.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net