Strada care se spală singură

Ultima actualizare:

    Ţâşnitoarele inteligente  spală asfaltul de  pe strada Văcărescu
Ţâşnitoarele inteligente spală asfaltul de pe strada Văcărescu

Strada Iancu Văcărescu, din Timişoara, este prima din România care se spală singură. A fost reabilitată cu 6 milioane de lei, în urma unui proiect european, şi a devenit şi prima arteră din Timişoara care are toate cablurile îngropate în subteran.

De-a lungul străzii există câteva zeci de instalaţii de stropire, care spală perfect asfaltul. Ţâşnitoarele pornesc manual şi vor fi puse în funcţiune după un program stabilit.

„Sistemul de spălare automată este o premieră în România. Este vorba de o serie de instalaţii speciale cu presiune mare care vor uda strada şi ele vor funcţiona probabil alternativ, ca să nu fie maşini parcate. Jetul bate până în mijlocul străzii, unde este parcarea", a spus Aura Junie, şeful Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Primăriei.

Reabilitarea străzii a rezolvat şi problema locurilor de parcare, fiind realizate zone speciale pe mijlocul arterei, cât şi pe cele două laturi.

Pe strada Iancu Văcărescu se circulă deja de câteva zile, însă recepţia oficială se va face abia joi. Este doar prima parte a lucrării de reabilitare din cadrul acestui proiect, care se va finaliza în 2014.

"Strada arată acum foarte bine, faţă de cum arăta. Ar trebui toate străzile din oraş să arate aşa. Cred că după ce termină drumul şi la piaţă o să fie foarte frumos" Ionel Farcă (56 ani)

"Pentru ţâşnitoarele care spală asfaltul s-au aruncat bani aiurea. Mai sunt şi ceva cabluri pe clădiri. Părerea mea este că e lucru românesc" Liviu Buftea (31 ani)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net