Ştii să reciţi «Luceafărul»? Câştigi o tabletă!

Ultima actualizare:

    "Trebuie să o recit perfect pentru că vreau premiul!" Daniela Olaru, elevă
"Trebuie să o recit perfect pentru că vreau premiul!" Daniela Olaru, elevă

Primarul din Botoşani vrea ca tinerii din ziua de azi, din ce în ce mai pasionaţi de internet, să nu uite poezia lui Mihai Eminescu chiar pe locurile natale ale poetului. În acest scop, el a organizat un concurs inedit: orice tânăr care ştie să recite integral "Luceafărul" se alege cu o tabletă gratis.

„Acu să vă văd, internauţilor! Pe 15 ianuarie sărbătorim ziua de naştere a poetului naţional Mihai Eminescu! Dacă ai până în 18 ani, eşti din Botoşani şi vei putea recita poemul "Luceafărul", vei primi un premiu special, o tabletă Ipad de ultimă generaţie", aşa sună provocarea primarului Ovidiu Portariuc, lansată pe reţeaua de socializare Facebook. Edilul spune că s-a inspirat dintr-o întâmplare de-a lui, din copilărie.

"Pentru o bicicletă primită de la tata, eu a trebuit să învăţ Luceafărul. Am visat numai Luceafărul două săptămâni, până mi-a cumpărat bicicleta", a povestit Portariuc.

simeon stalpnicul png

Ziua de concurs a fost stabilită pentru data de 13 ianuarie, iar juriul va fi compus dintr-un actor şi un profesor de limba şi literatura română. Deşi miza este mare, numărul curajoşilor este încă destul de mic. Chiar dacă trăiesc în oraşul natal al poetului Eminescu, puţini tineri se încumetă să îi recite poeziile. Până în momentul de faţă, doar 150 de tineri s-au înscris. "Nu mă complic. Mi-au luat ai mei tabletă de Crăciun", a spus Andrei Vatamanu, elev în clasa a XI. Alţii s-au apucat serios de învăţat, doar-doar pun mâna pe tabletă.

"Eu ştiu, în mare, Luceafărul, dar trebuie să fie perfect dacă vreau să câştig tableta. Chiar îmi doresc una. Mă ajută şi la şcoală la grafică, fiindcă învăţ la Liceul de Arte. Sper să nu am emoţii. Oricum până la data concursului, repet şi în pauze şi acasă când pot", a spus Daniela Olaru, o candidată în vârstă de 18 ani. Data limită de înscriere la concurs este 9 ianuarie, timp în care sala de lectură a bibliotecii a fost ocupată de cei peste 100 de concurenţi care nu vor să fie distraşi de alte activităţi în drumul lor către tabletă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net