Stelian Tănase, mesaj pentru regele Mihai : „Sper copiii lui să aibă grijă de el”

stelian_tanase_demis.jpg

stelian tanase regina ana mihai
Fostul director al TVR a vorbit despre dispariția ultimei regine a României
Foto: Arhiva Click

Cunoscut ca un apropiat al Casei Regale, istoricul și publicistul Stelian Tănase este impresionat și foarte afectat de vestea morții reginei Ana. Fostul director al TVR a povestit cum a cunoscut-o.

„Este o mare pierdere! Am cunoscut-o pe Maiestatea Sa Regina Ana! Am întâlnit-o la Paris, prima dată, în 1990. Am fost împreună cu o delegaţie mare de jurnalişti, de monarhişti, atunci când a fost regele la Paris. Apoi am întâlnit-o la Versoix. O persoană excepţională. O gazdă extraordinară. M-a primit la Versoix, împreună cu regele. S-a purtat nu ca o regină, ci ca o gazdă bună, ca o femeie română, primitoare, ospitalieră, care-ţi pune totul înainte, care are grijă să te simţi bine. Excepţională această femeie! Apoi am întâlnit-o în ţară, şi la Palatul Elisabeta, şi cu prilejul altor întâlniri. Am avut ocazia să fiu invitat la cină sau să avem discuţii mai aparte”, a mărturisit Stelian Tănase pentru ziarulring.ro.

Fostul director al TVR consideră că regina Ana l-a avut în susținerea regelui în cele mai grele momente ale exilului: „Regina Ana a fost o persoană excepţională care a fost întotdeauna în spatele regelui şi alături de rege. L-a susţinut mereu. A fost lângă el, la braţul lui tot timpul şi l-a susţinut. Regele, aşa cum ştim cu toţii, a avut un destin foarte dificil şi foarte complicat, într-o epocă foarte complicată. El a plecat din ţară şi a mers în Occident, la Londra, unde erau rudele lui care i-au întors spatele. Să nu uităm acest lucru. Iar regina Ana l-a susţinut pe rege când rudele din Anglia i-au întors spatele. Am tot respectul şi am o mare admiraţie pentru regina Elisabeta (n.r. - regina Marii Britanii şi verişoara regelui Mihai), dar nu pot să nu spun că i-au întors spatele regelui. Iar susţinea reginei Ana, în acele momente grele, a însemnat enorm pentru regele Mihai. Extraordinar de mult! I-a făcut cinci copii şi i-a fost mereu alături. Este o mare o pierdere pentru Casa Regală şi pentru noi, ca români. Este o pierdere pe care deja o resimţim. Poate cei care nu s-au ocupat de istorie să zică: «Nu e mare lucru». Dar eu vă spun că este o foarte mare pierdere. Eu m-am aflat în anturajul regelui, m-am aflat în anturajul Casei Regale şi pot percepe cu adevărat dimensiunea emoţională, sufletească. Îmi dau seama cam ce se petrece. Este o pierdere imensă. Şi sper ca regele să treacă cu bine peste această încercare. Pentru că este un om bătrân, el însuşi bolnav. Ne-am speriat acum câtăva vreme să nu se prăpădească. Iar, acum, acest şoc emoţional, să rămână singur... Gândiţi-vă că o nevastă pe care o ai de decenii şi eşti permanent învăţat să te uiţi în dreapta şi să spui: «Nu-i aşa?!...». Iar acum să spui: «Nu mai e...». E foarte greu, foarte greu. Sper ca regele să treacă cu bine. Sper copiii lui să aibă grijă de el”.

 

Loading...

Citește și

 • a murit regina ana funeralii rege mihai

  Zi de doliu la Casa Regală. Regina Ana s-a stins din viaţă în Elveţia, la spitalul Morges, la ora 13.45. Din cauza sării delicate de sănătate a Regelui Mihai, care suferă de cancer în stare avansată, Majestatea Sa nu va lua parte la funeralii.

 • regele mihai I al romaniei

  Regina Ana a murit luni, 1 august, la vârsta de 92 de ani, într-un spital din Elveția. Regele Mihai, el însuși slăbit din pricina unei boli incurabile, i-a fost alături în ultimele zile. Povestea de dragoste a celui mai longeviv cuplu din storia monarhică a României va rămâne un exemplu de tandrețe și de naturalețe.

 • regina ana deces elvetia romania

  Vestea că Regina Ana a trecut în neființă i-a îndurerat pe mulți. Primul dintre oamenii politici care a reacționat și care a transmis un mesaj legat de acest eveniment dureros a fost președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus.

 • a murit regina ana funeralii rege mihai

  Zi de doliu la Casa Regală. Regina Ana s-a stins din viaţă în Elveţia, la spitalul Morges, la ora 13.45. Din cauza sării delicate de sănătate a Regelui Mihai, care suferă de cancer în stare avansată, Majestatea Sa nu va lua parte la funeralii.

 • Românii de rând îi spuneau ”oraşul interzis” pentru că în complexul Olimp aveau acces doar nomenclaturiştii comunişti, străinii şi actorii. De 15 ani, este ”oraşul părăsit” pentru că hotelurile sunt în ruină.

 • femeie dieta minune regim alimentar

  Fără să apeleze la pastile de slăbit, la înfometare sau la operația de micșorare a stomacului, o femeie din România a reușit să slăbească 60 de kilograme. Cum a fost posibil, povestește chiar ea, într-un jurnal pe care l-a publicat online.

 • familie cina poti manca orice

  Printre atâtea reclame greu de crezut la diete-minune care te ajută să slăbești multe kilograme într-un timp-record, pare că a ieșit la iveală adevărata dietă-minune. Povestea incredibilă a unei tinere care a topit fără cine știe ce efort 60 de kilograme face ravagii pe Internet.

 • helena antonaccio

  Puține reviste pentru bărbați au reușit să provoace atât de multe controverse de-a lungul timpului precum Playboy. Înființată în 1953 de Hugh Hefner, cu 1.000 de dolari împrumutați de la mama, revista a sta la baza carierei a sute de modele. Multe au acceptat să revină în paginile revistei la mulți ani după primul pictorial nud.