"Starea Naţiei", situaţie incertă la TVR. Dragoş Pătraru: "Eu accept să nu fiu plătit"

Ultima actualizare:

    Dragoş Pătraru, colaborare presărată cu disensiuni cu Televiziunea Română Foto: Mediafax
Dragoş Pătraru, colaborare presărată cu disensiuni cu Televiziunea Română Foto: Mediafax

Emisiunea Starea Naţiei, prezentată de Dragoş Pătraru ar putea fi scoasă din grila TVR pe tot cuprinsul lunii ianuarie. Dragoş Pătraru respinge vehement această posibilitate şi promite telespectatorilor că Starea Naţiei va contiuna în ciuda situaţiei incomode care a fost creată pe fond politic.

În ultima ediţie din 21 decembrie 2017, Dragoş Pătraru le spunea telespectatorilor că viitorul emisiunii „Starea Naţiei“ la TVR, la început de 2018, se află în incertitudine „din motive care îl depăşesc“ şi invoca „cenzura“ politică ca motiv ce i-ar putea împiedica revenirea pe micile ecrane în luna ianuarie, spre dezamăgirea tuturorcare urmăresc emisiunea. „Dacă totul merge bine, din motive care mă depăşesc, ne vom vedea din 8 ianuarie tot aici. Desigur, vă povestesc eu tot. Dacă nu, înseamnă că partidul şi cenzura au învins încă o dată Starea Naţiei“, a spus Pătraru în ultima ediţie desfăşurată în luna decembrie 2017. Contactat de Pagina de Media, Dragoş a vorbit deshis despre ce se întâmplă şi a declarat că o decizie finală în privinţa emisiunii va fi luată sâmbătă, 6 ianuarie. Prezentatorul a povestit că cei de la TVR i-au spus că motivul pentru care se vor difuza doar reluări în luna ianuarie este unul strict financiar. El le-a propus alternativa de a nu-i oferi salariul în această lună, dar ei nu au fost de acord, respingându-i vehement propunerea.

"În discuţiile pe care le-am avut, TVR a invocat probleme financiare, noi ajungând până la punctul în care am oferit gratuit licenţa şi formatul, oferindu-ne (noi nefiind plătiţi din bani publici, ci din surse proprii) să facem şi treaba departamentului de publicitate şi să vindem noi minute, echipa noastră de vânzări adică, ca să ne scoatem banii. Eu accept inclusiv să nu fiu plătit în ianuarie, le-am propus să nu ne dea deloc bani, urmând ca pe noi să ne susţină telespectatorii din donaţii. Dar problema TVR pare să fie cu totul alta. Nu înţeleg de ce în ianuarie TVR ne-a propus să difuzăm reluari. Pentru cine e important ca Starea să tacă în luna ianuarie? Râmâne valabil ce am spus la ultima emisiune, sper ca la întâlnirea de mâine interesul telespectatorilor să fie pus mai presus decât alte interese, ale celor care vor să controleze editorial televiziunea publică“, a declarat el pentru Pagina de Media.  

În ciuda situaţiei tensionate, Dragoş Pătraru promite să revină pe micile ecrane de luni, 8 ianuarie, atunci când le va povesti telespectatorilor, în detaliu, aspectele amănunţite care au dus la crearea acestui conflict. Indiferent de ce se va întâmpla la negocierile de mâine, cei care urmăresc Starea Naţiei vor avea la ora 22.30 emisiunea. Sunt multe lucruri de povestit, o să le povestesc pe toate începând de luni. Promit să le spun telespectatorilor tot ce s-a întâmplat începând de luni“, a mai spus Dragoş Pătraru.Dragoş Pătraru a mai colaborat şi în trecut cu TVR, dar a plecat din cadrul Televiziunii Române în urma unui conflict. A încetat colaborarea cu postul public în mai 2016, după ce realizatorul a criticat în termeni duri, în emisiune, situaţia Televiziunii Române.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net