„Stagiarii își făceau selfie cu arșii de la Colectiv”! Detalii șocante

Ultima actualizare:

    O anchetă jurnalistică a scos la iveală modul în care sunt tratați răniții de la ColectivFoto: Arhiva Click!
O anchetă jurnalistică a scos la iveală modul în care sunt tratați răniții de la ColectivFoto: Arhiva Click!

Bilanțul incendiului de la Colectiv are un număr crunt: 60 de morți. Mulți răniți sunt în continuare spitalizați, dar se pare că doctorii nu au făcut față valului de pacienți care au ocupat paturile de spital, după tragedii. Joi (3 decembrie), au ieșit la iveală detalii cutremurătoare cu privire la modul în care au fost tratați răniții de la Colectiv, în unitățile sanitare bucureștene.

 O anchetă jurnalistcă a stârnit un scandal între medicii de la Spitalul de Arși. O sursă medicală anonimă a mărturisit că cei mai mulți pacienți au murit din cauza infecțiilor din spitale și că familiile acestora au fost mințite. Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat site-ul său, tolo.ro, detalii cu privire la modul în care au fost tratați răniții din Colectiv. Un medic de la Spitalul de Arși a declarat că aproape toți pacienții au murit din cauza „infecțiilor cu germeni” din spitalele bucureștene.

Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși, confirma miercuri (3 decembrie), că răniții au murit din cauza infecțiilor intraspitalicești.

Tolontan și-a continuat ancheta cu noi detalii despre acest caz. Aceeași sursă de la Spitalul de Arși, care a dorit să rămână anonimă, a mărturisit că răniții sunt „spălați cu apă de la robinet” și că „stagiarii își făceau selfie cu arșii de la Colectiv”.

De asemenea, medicul a mai spus că pacienții nu au fost transferați la timp în străinătate, „pentru că a existat o tergiversare, au tot fost amânați și când au ajuns acolo erau deja într-o stare prea gravă ca să fie salvați. (...) Am sentimentul că nu știu ce să fac. Să mă duc să le spun asta părinților e ca și cum le-aș spune că le-au murit copiii a doua oară. Am văzut, de pildă, o fată care nu era intubată”.

Medicul anonim de la Spitalul de Arși și-a încheiat mărturisirea cu o dezvăluire absolut uluitoare: „După tot ce s-a întâmplat, rămând cu durere și cu sentimentul că puteam face mai mult. Și nu toate țin de dotare. De pildă, unii stagiari își făceau poze cu arșii de la Colectiv. În condițiile în care arșii ar fi trebuit să fie izolați.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net