Spotlight 2019. Care este traseul celui mai mare festival al luminilor din Romania

spotlight_2019.jpg

spotlight 2019
Festivalul Spotlight 2019 a început promițător
Foto: Petru Ivu / Facebook Spotlight Festival

Spotlight 2019, festivalul internațional al luminii, se află la a cincea ediție. Între 18 și 21 aprilie, bucureștenii își pot clăti privirea cu jocuri spectaculoase de lumini, în fiecare dintre aceste seri, între orele 20.00 și 23:55. Iată care este traseul festivalului anul acesta.

În 2019, Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii din București are loc în perioada 18-21 aprilie, pe Calea Victoriei (între Ateneul Român și Piața Națiunilor Unite). Festivalul de anul acesta marchează două evenimente majore ale anului: Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București, care se vor reflecta în tema ediției, intitulată: EuropeLights. 

spotlight_traseu_2019.jpg

traseu spotlight 2019
Traseu Spotlight 2019

 

Directorul artistic și curatorul celei de-a cincea ediții a festivalului de la București este directorul și producătorul Fête des Lumières – Lyon, Jean-François Zurawik.

reaseu_spotlight_2019_1.jpg

traseu spotlight 1
Traseu Spotlight 2019

 

Tema acestei ediții – EuropeLights – celebrează rolul pe care România îl joacă în Europa în această perioadă, atât în calitate de țară aflată la președinția Consiliului Uniunii Europene, timp de șase luni, cât și ca protagonistă a Sezonului România-Franța și va include instalații de lumină ale artiștilor locali și internaționali, ce vor transforma orașul într-o expoziție de artă digitală. Prin intermediul instalațiilor care folosesc în mod creativ lumina, tema EuropeLights urmărește să surprindă o serie de trăsături relevante legate de identitatea europeană.

spotlight_2019_2.jpg

traseu spotlight 2019
Traseu Spotlight 2019

 

În seara deschiderii, atmosfera a fost întreținută de DJ-ul de renume mondial Bob Sinclair, care a făcut ca ritmurile sale electronice să răsune în Piața George Enescu.

spotlight_2019_3.jpg

spotlight 2019
Traseu Spotlight 2019

 

Traseul festivalului este Calea Victoriei, completat de spaţiile din Strada Lipscani şi din Piaţa Universităţii, care găzduiesc instalaţii interactive și sesiuni de video-mapping proiectate pe clădirile emblematice.
 

Spotlight este cel mai mare festival din România dedicat luminii şi tehnologiilor din acest domeniu şi include anual o serie de instalaţii de lumină, proiecţii video, proiecte de iluminat arhitectural şi instalaţii artistice interactive ale artiştilor locali şi internaţionali.
 

spotlight.jpg

spotlight 2019
Traseu Spotlight 2019
Loading...