Sorin Grindeanu, în timp ce țara protestează: „Sunt lucruri clar politice în aceste întâlniri”

grindeanu_2.jpg

sorin grindeanu
Soin Grindeanu a onorat invitația Antenei 3, în timp ce zeci de mii de oameni protestează în toată țara
Foto: captură foto/Antena 3

În timp ce în Capitală și în alte orașe din țară, zeci de mii de oameni protestează împotriva legii grațierii și a amnistiei, premierul Sorin Grindeanu a onorat invitația canalului de televiziue Antena 3, unde s-a prezentat pentru a-și spune și el punctul de vedere cu privire la manifestații.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a fost prezent duminică, 29 ianuarie, în platoul antena 3, unde a declarat că respectă libera exprimare a cetățenilor, dar a observat că unele opinii din această săptămână au fost "distorsionate" și însoțite de afirmații jignitoare:

"Respect opiniile argumentate. E un drept legal să protestezi în România, atâta timp cât o faci pașnic și nu deranjezi pe alții, pentru că dacă se depășește această limită intrăm într-o cu totul altă zonă. (...) Am văzut și am urmărit cu atenție opiniile care au reieșit din aceste mitinguri. Multe dintre ele pot să le cataloghez că au avut poate distorsiuni. Am contat sursa sau modul în care au fost prezentate", a precizat premierul.

"Nu cred foarte mult în jigniri și în lucruri care prin modul abrupt în care încerci să le exprimi ca aceste lucruri duc la ceva bun. Nu mi se pare că argumentele însoțite de agresivitate verbală sunt cele care trebuie să primeze. De multe ori, această hiperbolizare a binelui și fanatismul în a crede că ceea ce gândești tu e corect s-ar putea să ducă la rău. Am urmărit tot ceea ce s-a întâmplat și ceea ce s-a strigat și sunt semnale, sunt anumite lucruri clare politic în aceste întâlniri, cum sunt oamenii care sunt veniți în piață fără de culoare politică, dar în urma cu șase săptămâni noi am avut alegeri. Cele mai bune sondaje, păreri, modul în care te exprimi într-o țară democratică se fac prin alegeri, iar noi am câștigat aceste alegeri", a mai adăugat sorin Grindeanu.

 

Loading...