Sorin Cîmpeanu: "Luni vor putea merge la şcoală, fizic, cu 450.000 elevi mai mult decât au putut să meargă săptămâna trecută"

Ultima actualizare:

    Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că de luni vor putea merge fizic la şcoală cu 450.000 de elevi mai mult faţă de săptămâna trecută, fiind vorba de cei care sunt clasele terminale şi care acum încep cursurile, dar şi de aproape 80.000 de elevi din localităţi unde rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub pragul de 1 la mie. "În şcoli se respectă aceste reguli, ele trebuie să fie respectate pentru că deja avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge la şcoală cu prezenţă fizică dintr-un total de aproape 3 milioane", susţine el.

"Mâine (n.red. azi, 10 mai) vor putea merge la şcoală cu prezenţă fizică cu 450.000 elevi mai mult decât au putut să meargă săptămâna trecută. Este vorba de elevii claselor terminale care încep şcoala mâine, toţi cu prezenţă fizică, indiferent de scenariu, de rata de infectare, în număr de 370.000, şi este vorba de un număr de aproape 80.000 de elevi care vor putea începe şcoala datorită scăderii ratei de infectare sub 1 la mie într-un număr de aproape 200 de localităţi", a explicat, duminică seară, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

El a afirmat, răspunzând unei întrebări, că riscul de infectare nu poate fi eliminat, dar poate fi gestionat cu atât mai mult cu cât în şcoli se respectă regulile de protecţie sanitară mai riguros decât în multe alte locuri.

"Nu putem pretinde că există perfecţiune, dar se respectă mai mult decât în multe alte locuri. Nu vreau să... mă refer la centre comerciale, la parcuri de distracţii şi la alte astfel de locuri. În şcoli se respectă aceste reguli, ele trebuie să fie respectate pentru că deja avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge la şcoală cu prezenţă fizică dintr-un total de aproape 3 milioane", a subliniat el.

Cîmpeanu a menţionat că deocamdată nu există date privind situaţia infectărilor după reluarea cursurilor.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net