Sondaj IRES: 88% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie greşită. "Nu am văzut niciodată o asemenea cifră"

vasile-dincu.jpg

Sociologul Vasile Dâncu, invitat în emisiunea "Insider politic"
foto: Prima TV

"Am 30 de ani de când fac sondaje şi nu am văzut niciodată o asemenea cifră. În ultimii ani, în cea mai mare criză, aveam cam 25% din oameni care spuneau că direcţia e bună. Restul spuneau că direcţia e proastă. Acum vedem că doar 11% spun că direcţia este bună. E cu adevărat o criză politică. N-am mai văzut aşa ceva”, a explicat sociologul Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, în emisiunea "Insider politic", difuzată duminică, de la ora 11:00, de Prima TV. 


 
În acelaşi timp, 60% dintre români cred că demiterea guvernului condus de Florin Cîţu prin moţiune de cenzură e un lucru bun. Doar 30% sunt de părere că e un lucru rău. Din procentul de 60% care consideră demiterea lui Florin Cîţu un lucru bun, 32% reprezintă electorat PNL, partid care îl susţine în continuare pe Florin Cîţu pentru Palatul Victoria. 
 
Cât despre partidul care ar trebui să dea viitorul prim-ministru, pe primul loc se află PSD, cu 31%, urmat de PNL, cu 19%. AUR (9%) devansează USR (8%), iar 6% susţin varianta premierului tehnocrat. “Nucleul dur al PSD este în acest moment de 31%. La acest procent se adaugă si votanţii conjuncturali”, spune Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion simplu, aleatoriu, de 994 de repondenţi de peste 18 ani, în perioada 6-7 octombrie, prin metoda CATI, eroarea maximă tolerată fiind +/-3,1%.
 

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5